МВР затяга контрола по пътищата за празниците, готвят спецакции

  • 22 декември 2022 15:00

  • 1198
  • 12
© Novini.bg

Във връзка с голямото пътуване за предстоящите празници от МВР разкриха какви мерки са предприели за безопасност по пътищата у нас, предаде репортер на novini.bg.

Йото Василев от Пожарна безопасност разкри, че се извършват проверки за безопасността на обществените обекти. По думите му ще има изнесено дежурство от пожарни автомобили в централните части на София, Бургас и Велико Търново.

Близо 1800 обекта са проверени от пожарникари преди празниците, обявиха от МВР.

В 313 обекта са открити нарушения - липсващи документи, липса на евакуационно осветление или други. Съставени са 19 акта. В няколко града ще има изнесени екипи на дежурства.

От органите на реда са категорични, че през последните две години има спад в домовите кражби. Най-актуални са кражбите през дограма и през евтини касови патрони. Дограмата трябва да е обезопасена, защото в противен случаи в очите на един опитен крадец жилищата изглеждат незаключени, също така е да има секюрити обков, а входната ни врата да е метална. Що се отнасят до информационната сигурност - то крадците се интересуват от какви суми пари се пазят в жилището, както и какви ценности има вътре. Не трябва да се споделя информация за това, категорични са от МВР.

Гл. инспектор Емил Ангелов от гл. дирекция Национална полиция заяви, че ще се наблегне на продажбата на пиротехника само в лицензирани магазини. Прави се една проверка и организация за продажбата на пиротехническите средства. Държим статистиката от 8 до 10 наранявания, защото се употребяват в нетрезво състояние или се предоставят на непълнолетни лица, каза още той.  Все още няма съставени актове, но за миналата година има 22 акта за нерегламентирана продажба. Актовете се движат от 20 до 40, каза още той. Глобите са от 500 до 2000 лева за употреба на неподходящо място. Гл. инспектор Ангелов отправи апел към родителите да не дават пиротехника на децата си. "На всяко изделие има инструкции, ако всеки отдели по 2 минути, за да ги прочете, то няма да имаме инциденти", смята още той.

Ще има ли сняг по Коледа?

Гл. инспектор Борислав Ботев от охранителна полиция заяви, че са проведени срещи с частните охранители, изпратени са указания на служителите от областните дирекции на МВР.

Гл. инспектор Мария Ботева от Пътна полиция заяви, че от 23 декември до 3 януари ще бъде създадена организация да има допълнителни екипи на входа и на изхода на големите градове. Контролната дейност ще продължи и през нощта, ако се установят нарушители - ще се приложи т.нар. линеен подход, за да може нарушителите да се изваждат от пътния поток. Основно ще се следи за извършване на неправилни маневри, за движение в аварийната лента на магистралите. От 24 до 27 декември, както и на 1 януари ще има специализирана полицейска операция за алкохол, наркотици и правоспособност, както и за неправилни маневри. За нарушителите се предвиждат отнемане на книжка, както и спиране на регистрацията на МПС-то, заяви тя.

По думите ѝ действията на Пътна полиция са координирани и с Агенция "Пътища". Тя отправи апел да сме внимателни по пътищата и зад волана, защото ако не ние, то в отсрещната кола се возят семейства и пожела весели празници на всички.

 

 

Последвайте канала на

Калина Христова
1198 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
БАНКЯНСКИ РАЗЛОЖЕН ТоЛУП

2022.12.22 | 16:17

4
Днес РуZия съществува само благодарение на милостта на САЩ! Досега САЩ 3 пъти са спасявали РуZия от глад и един път по време на война (ВСВ), когато ватниците стигат Берлин единствено благодарение на американския ленд-лийз и колосалното количество суровини, горива и техника, изпратени от САЩ. През 1992 г. САЩ за пореден път спасява РуZия от глад. Стотици хиляди тонове храни и медикаменти са доставени в РуZия с товарни самолети на "вражеското" НАТО! Всеки път, когато САЩ помогне на РуZия, тя приема помощта и веднага щом си стъпи криво-ляво на краката се почва едно бълнуване за величие и световен месианизъм, а САЩ биват обявени за враг. Това е руZката "благодарност" за протегнатата милосърдна ръка на САЩ. Дотук беше! САЩ повече няма да спасява задника на РуZия и последствията за бедната северноазиатска кочина са вече налице. Следва тотален разгром и разпад!
ДА ДА

2022.12.22 | 18:04

12
АКО НЕ БЕШЕ " ВТОРИЯ ФРОНТ " РУСНАЦИТЕ ДА СА НА СЕВЕРНИЯ ПОЛЮС !!

2022.12.22 | 16:24

5
мвр да влезе да регулира движението че по София е мазало .......... А не само да се чуди как да ни щави за пари.....
XA XA XA

2022.12.22 | 18:02

11
Е КАК ДА ГО РЕГУЛИРАТ КАТО НЕ ЗНАЯТ ПРАВИЛНИКА ? ТЕ НЕ ЗНАЯТ КАКВО Е РЕГУЛИРОВЧИК , БЕ !!!
Тия глупости...кйн

2022.12.22 | 16:33

6
В България няма ли да спрат вече? Карам си аз и някакви конуси,полицаи,спиране без причина,проверки...Как така във Великобритания за седем години никой не ме спря? Те как си вършат работата?
АМИ

2022.12.22 | 18:00

10
Нали трябва да плюскат тия свине ненаситни ........
Цялата работа е...йб

2022.12.22 | 16:35

7
Куките да си закачат коледните добавки сами вместо да им ги дава държавата.
ДА ДА

2022.12.22 | 17:58

9
Вече са дръпнали напред с парата ...
У Й ЗА УШЕВИ

2022.12.22 | 17:57

8
КОЛЕДЕН УЙ !!!
Рени

2022.12.22 | 15:39

3
Гадните шапкари отново ще Досаждат на хората.
БАНКЯНСКИ РАЗЛОЖЕН ТоЛУП

2022.12.22 | 15:29

2
МНОГО ПУХЕСТ ТОЯ БоКЛУК НА Пик4ара, ЯВНО ЯДЕ ОТ Г ЪЗА НА КАСКЕТА с УНИКАЛНО МАЛАКТА ПИ Ш КЪ
БАНКЯНСКИ РАЗЛОЖЕН ТоЛУП

2022.12.22 | 15:23

1
Мъжка Проститутка-Доносник с Халка под 10 сантиметра ФИ няма шанс да пробие в ДАНС. Кандидат Пачаврите в ДАНС преминават през Комисия по Анална Инспекция като Донаборниците: "Задни Бузи за Проверка Молим" Пачаврите-Доносници от Станишевския Гей Бардак ДАНС, филиал на КГБ се разделят на ТРИ категории: 1. Щатна Пачавра--Агент, доказана Пачавра-на заплата. 2. Нещатна Пачавра--Сътрудник, недоказана все още Пачавра-на Хонорар. 3. Улична Пачавра--МУТРА, получава колкото си заработи с Рекет, Отвличания и Убийства на Българи. Тази позиция се открива специално за Копелетата-Престъпници от БОП като Руската Мастия Грозданов завършила РабФак в Москва, арестувана за рекет с два килограма КОКАИН и Айдуците му от БОП Пазарджик. ШВЕСТЕРИТЕ от СерГей Бардака ДАНС трябва да се Изнасилват от ЖИВОТНИ, след което да се Избиват като ЖИВОТНИ, защото те са ЖИВОТНИ !! Пазарджишкото Милиционерско Говедо е доказано най-тъпото Говедо развъждано в Задунайския кенеф създаден преди 137 години от Руски дегенерати за 32 тона злато. МЪРША, ИЗРОД, ИЗМЕТ, УТАЙКА, БОКЛУК, ГАД, ДЕГЕНЕРАТ, ПОДЧОВЕК, С ЕДНА ДУМА МИЛИЦИОНЕР, С ДВЕ ДУМИ ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР. КАЗАХ !!!

Добави коментар

Водещи новини