Отварят резиденцията в Кричим за посетители

  • 11 юли 2012 12:49

  • 1025
  • 0
Отварят резиденцията в Кричим за посетители
©

Министърът на финансите Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи съобщи пред журналисти в Министерския съвет, че се планира от тази есен дворецът в  Кричим да бъде отворен за посетители.

Идеята е резиденцията да е отворена не само за конференции,  симпозиуми и семинари, а да има определен период от годината -  дни или месеци, в които тя да е отворена за посещения.

Дянков  припомни, че там са се случвали интересни исторически събития, за които се знае малко, защото всичко е в архивите.

Правителството реши днес Министерството на финансите да поеме управлението на стопанство "Кричим". Досега резиденцията е стопанисвана от Национална служба "Охрана".

Резиденцията е от голямо историческо значение, министерството ще я пази временно, докато има решение не само за този имот, но и по-общо за резиденциите как могат да се използват по-добре, обясни министърът. Той допълни, че на първи прочит финансово резиденцията изглежда добре. Годишният й бюджет е около 700 000 лева.

Последвайте канала на

БТА
1025 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини