Водещите новини! На 8 декември – решението за влизането ни в Шенген. Признание: Черно море е от стратегическо значение за НАТО (и още…)

  • 29 ноември 2022 13:19

  • 1408
  • 3
Водещите новини! На 8 декември – решението за влизането ни в Шенген. Признание: Черно море е от стратегическо значение за НАТО (и още…)
© Getty Images/БНТ/Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 29 ноември   

 

На 8 декември ще се вземе решение за влизането на България в Шенген. 

Това заяви служебният министър на правосъдието Крум Зарков в ефира на БНТ. 

По думите му шенгенското пространство ще ни помогне да укрепим българо – турската граница.

„Позицията на Нидерландия е последното препятствие, което ни предстои. През последните дни правителството полага огромни усилия в тази посока. Предстоят разговори на високо ниво. Вярвам че имаме всички шансове да постигнем резултат – да се признае правото на България да бъде част от Шенген. Трябва да положим всички усилия и да не допускаме точката да изпадне от дневния ред. С усилията, които сме положили можем да постигнем резултат с убеждения“, посочи Зарков.  

Крум Зарков: На 8 декември ще се вземе решение за влизането на България в Шенген

***

Черно море е от стратегическо значение не само за Турция, Румъния и България, а и за НАТО. От 2014 г. засилихме присъствието си там и работим с Грузия и Украйна още отпреди войната. Това каза генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, запитан ще има ли алиансът стратегия за Черно море.

Столтенберг подчерта, че Алиансът не е част от конфликта в Украйна, но е готов да защити всяка педя от своята територия и призова страните членки на организацията да продължат да предоставят военна и хуманитарна подкрепа на Украйна колкото време е нужно. 

Президентът Владимир Путин се проваля в тази брутална военна агресия. Отговаря с повече бруталност. Виждаме вълна след вълна от нападения срещу болници, училища, срещу цивилни и това е ужасно за Украйна. Това са тежки времена и за останалата част от Европа. Цената, която ние плащаме, е в пари. Цената, която Украйна плаща, е в кръв. Путин ще плати още по-висока цена. Не може да има мир, дълготраен мир, ако демокрацията е застрашена. От години се стремим да имаме по-конструктивен диалог с Русия, но тя бяга от това”, добави Столтенберг.  

Столтенберг: Черно море е от стратегическо значение за НАТО

***

Захари Шулев е обвинен за насилие над кучето Мечо в столичния кв. "Княжево".

Той днес бе доведен в съда. 

В същото време пред сградата и пред самата зала се бяха събрали граждани, които протестираха срещу насилието над животни.

Вижте насилника на Мечо, съдът го остави в ареста

***

Това е нещо се претопля. Фокусът е защо няма да има правителство с първия мандат, защо няма бюджет. Защо се опитват да върнат манипулациите от Прехода с Изборния кодекс? Това са най-важните теми.

Настимир Ананиев: ББР е голяма болка за ГЕРБ

***

Панев: Ако депутатите мислят за България, да подкрепят правителство на малцинството на ПП и ДБ

***

Свръхпечалбите на енергийните компании ще се облагат с 33%, реши на второ четене бюджетната комисия в парламента.

Мярката е временна и се въвежда според европейска директива. Тя е насочена към подпомагане на най-уязвимите групи, засегнати от високите цени на горивата.

За да бъде окончателно одобрена, тя трябва да бъде гласувана и в пленарната зала.

Бюджетната комисия в НС: Свръхпечалбите на енергийните компании ще се облагат с 33%

***

В множество коментари в социалната мрежа Фейсбук, потребители настояват и молят актрисата Диана Димитрова, да разкрие името на човека, който я е насилил, след като тя вчера направи признанието си.

Това, което тя разкри е, че преди 5 години е била подложена на насилие по време на снимки, а свидетели са станали 30 души от екипа на продукцията.

Настояват Диана Димитрова да каже името на насилника, за да спаси други жени

***

Две години разследване на Европол доведе до разбиването на „суперкартел", снабдявал една трета от континента с кокаин. Арестувани са 49 души при операции в няколко държави. В операцията на територията на Испания са участвали и служители и на ГДБОП.

30 тона конфискуван кокаин и задържани 49 души, от които шестима са високопоставени членове на суперкартела. Такъв е резултатът от операцията на Европол.

„Арестите са пример за международна операция срещу най-опасните организирани престъпни групи", заяви Ян Оп Ген Оорт, говорител на Европол.

49 задържани при разбития от Европол "суперкартел" за кокаин, в операцията е участвала и ГДБОП

***

 

Novini.bg
1408 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
М. Иванов

2022.11.30 | 09:08

3
Отсвирват ни и това е, на фона на тази корупция и престъпници в парламента, какъв шенген?
PaulaFox

2022.11.29 | 15:21

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Име

2022.11.29 | 14:26

1
Няма да има никаква подкрепа за Шенген айде върветвси на майнатаси бе осрани просяци

Добави коментар

Водещи новини