В Ловешко обследват пътищата за потенциални свлачища

  • 28 ноември 2022 13:24

  • 167
  • 1
В Ловешко обследват пътищата за потенциални свлачища
© Pixabay

По разпореждане на прокуратурата областния управител на Ловеч Светослав Славчев назначи комисия, която да обследва участъците от републиканската пътна мрежа в региона, където има опасност от срутване на скали и свличане на земни маси.

Проверките се извършват от представители на Областното пътно управление, "Геозащита" – Плевен и областната администрация в Ловеч. Тя е с цел превенция, поясни областният управител Светослав Славчев, предаде БНР. „За да предотвратим свлачища и падане на камъни върху преминаващите МПС, за безопасност на пътуващите граждани. Сега с тези интензивни валежи, които бяха преди десетина дни и последното денонощие, възможно е да се активизират такива свлачищни райони.“

Славчев допълни, че проверка на опасни участъци ще бъде извършена и от общинските власти на четвъртокласната пътна мрежа.

„И да започнем обрушване на скалните райони, за да не допуснем жертви на пътя, не от ПТП, а от паднали скални маси.“

Светослав Славчев уточни, че в бюджетите на АПИ и общините би трябвало да има предвидени финансови средства за обезопасяване на проблемните пътни участъци.

Последвайте канала на

Десислава Станева
167 1

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.28 | 17:27

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини