Наградиха пожарникаря, предотвратил трагедията във влака София - Варна

  • 08 ноември 2022 16:40

  • 1381
  • 3
Наградиха пожарникаря, предотвратил трагедията във влака София - Варна
© bulphoto

Кметът на Варна Иван Портних и главният комисар на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ Николай Николов наградиха днес старши инспектор Върбан Петков от Първа РСПБЗН- Варна. Само преди броени дни, с бързата си и навременна реакция, той предотврати голяма трагедия и помогна при евакуирането на пътниците по време на пожара във влака край Каспичан.

Проявата бе организирана от директора на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”- Варна комисар Тихомир Тотев пред сградата на Противопожарната служба в града и започна с минута мълчание в памет на убития тази нощ граничен полицай Петър Бъчваров.

Спасителят от пламналия влак - точният човек на точното място

„Благодаря от мое име и от името на гражданите на Варна на старши инспектор Върбан Петков - за проявените смелост и висок професионализъм при спасяването на хората по време на жп инцидента край Каспичан", каза кметът Иван Портних. Той връчи на пожарникаря почетен плакет на Община Варна и мобилен телефон, тъй като неговите вещи изгорели във влака. Награди бяха връчени и от МВР.

Старши инспектор Върбан Петков сподели, че е успял да реагира професионално в критичната ситуация, заради създадените умения по време на дългогодишната си работа в Първо РС на РСПБЗН - Варна. Той благодари на колегите си и на институциите за признанието.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1381 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.08 | 19:48

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)
БРАВОООО

2022.11.08 | 17:22

2
Дано има много хора, като него. Да е жив и здрав.
Браво!

2022.11.08 | 17:14

1
Браво на пожарникаря! Господ здраве да му дава, на него и на семейството му! Такива новини стоплят сърцата!

Добави коментар

Водещи новини