Частично е овладян пожарът над полигона в Ново село

  • 06 ноември 2022 20:31

  • 772
  • 4
Частично е овладян пожарът над полигона в Ново село
© Getty Images/Guliver (архив)
Слушай новината Слушай новината

Частично е овладян пожарът над полигона Ново село. Източният фронт на пожара е ограничен и се очаква с разваляне на времето и евентуален дъжд да спре горенето, каза директорът на пожарната в Сливен комисар Владимир Демирев, цитиран от БНР. Днес два хеликоптера на Ввонновъздушните сили се включиха в гасенето.

Все още пожарът се разпространява в западната част. Вече е направена просека и се очаква огънят да бъде ограничен, каза комисар Демирев.  

"На места огъня е стигнал до нея, на места е доста далеч. Ще се стремим да не се прехвърли тази ивица, която беше прокарана днес", добави той.  

Демирев изтъкна ролята на хеликоптерите в гасенето: "Доста помогнаха хеликоптерите и в двете направления. На източното почти изцяло с помощта на хеликоптера е в това състояние към момента. В западното също, но там е по-бурно горенето и е по-голям фронтът. Помогнаха в значителна степен, помогнаха, особено като се има предвид и мястото на пожара".  

Горят близо 300 декара във военния полигон "Ново село"

Утре екипите ще се концентрират в западната посока на огнения фронт, посочи още комисар Демирев: "Сутринта ще решим според обстановката дали ще се включи хеликоптер. Ако се наложи, може би ще бъде само един".  

И тази вечер огнищата ще бъдат наблюдавани. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
772 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ХО

2022.11.07 | 06:06

3
Виновни за пожара има ли,защото ние плащаме.

2022.11.07 | 06:51

4
Забранено им е да кажат ,че говедата от САЩ пак си правят учение с нашите за евентуално нападанение от РУ! Ние ще плащаме ,спокоино.

2022.11.06 | 22:12

2
Гасете, гасете. Въпросът е, какво ще гасите, когато тези/онези керетени запалят цялата държава?
PaulaFox

2022.11.06 | 21:57

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини