Вертолет от авиобаза „Крумово“ се включва в потушаването на горския пожар в Родопите

  • 05 ноември 2022 15:10

  • 575
  • 1
Вертолет от авиобаза „Крумово“ се включва в потушаването на горския пожар в Родопите
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Екипаж от авиобаза Крумово с вертолет Ми-17 излетя в 13:12 ч. днес, за да се включи в действията по потушаването на горския пожар, възникнал в землището на село Горно Къпиново, община Кирково, област Кърджали. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната. 

Военнослужещите ще изпълнят специален полет за разузнаване и пожарогасене от въздуха. Те оказват помощ по искане на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Военни помогнаха за локализирането на горския пожар в Родопите

Общо 190 души са днес на терен в усилията за потушаване на пожара на българо-гръцката граница в района на община Кирково. Сред тях са пожарникари, горски служители и доброволци. 

Пожарът от гръцка страна бушува вече две седмици, но на българската територия той се прехвърля от пет дни в района на връх "Вейката" в землището на село Горно Къпиново. Първоначално той премина в края на октомври, но бе потушен и от 2 ноември отново навлезе на българска територия.

Константин Тодоров
575 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.06 | 00:46

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини