Наеха сто безработни за възстановяването на наводнените села в Карловско

  • 13 октомври 2022 12:10

  • 415
  • 2
Наеха сто безработни за възстановяването на наводнените села в Карловско
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Общо 100 продължително безработни са наети за 3 месеца в аварийни екипи за преодоляване на последствията в пострадалите на наводнението населени места в община Карлово, съобщават от пресцентъра на Министерство на труда и социалната политика.

Те помагат за почистването на улици и тротоари в селата Слатина, Христо Даново, Розино, Иганово, Кърнаре, Богдан, Войнягово и град Клисура, както и за възстановяването на дворовете на засегнатите къщи.

Безработните са наети за период от 3 месеца по Програма за обучение и заетост на продължително безработни лица, която е част от Националния план за действие по заетостта и се финансира от Министерството на труда и социалната политика.

Те са разпределени в пострадалите селища по предложение на кмета на община Карлово Емил Кабаиванов. Назначаването им е с разрешение на изпълнителния директор на Агенцията по заетостта Смилен Вълов.

Какви са условията във фургоните, подсигурени след потопа в Карловско?

 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
415 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.13 | 15:06

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.10.13 | 12:42

1
може и новите депутати да изпратите, защото и без това само взимат тлъсти заплати от нашите пари и размахват средни пръсти в НС!

Добави коментар

Водещи новини