Община „Родопи“ дава 10 000 лева на пострадалите от наводненията села в Карловско

  • 30 септември 2022 15:03

  • 317
  • 0
Община „Родопи“ дава 10 000 лева на пострадалите от наводненията села в Карловско
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Финансово подпомагане в размер на 10 хиляди лева от Община „Родопи“ ще получат най-засегнатите от наводненията в началото на месеца села от община Карлово. Това реши единодушно местният парламент на "Родопи" по предложение на председателя на съветниците Георги Цанков, съобщава БТА.

"Предложих пряка финансова помощ, за да може сумата, макар да не е голяма, да се вложи в това, което наистина е най-необходимо", коментира Цанков.

На 22 септември община „Родопи“ предостави хуманитарната помощ от дарителската кампания за пострадалите от наводненията села Каравелово, Богдан и Слатина.

Служителите на общинска администрация инициираха акция за събиране на средства и закупуване на пакети за пострадалите, а стотици жители на общината се отзоваха.

Бяха дарени вода, консерви, одеяла, хигиенизиращи материали, електроуреди, възглавници, матраци, продукти от първа необходимост и дълготрайни пакети.

Бригада от служители на администрацията, доброволното формирование „Родопи 112“ и сдружение „Моето село Марково“ се включиха в разчистването на пострадалите села. 

Ето колко средства отпускат на пострадалите хора от наводнените села в Карловско

На 2 септември, след пороен дъжд от 200 литра на квадратен метър, продължил осем часа, бяха наводнени населени места в общините Карлово, Марица и Калояново. Те бяха залети от придошлите реки Татлъдере, Слатинска, Богданска и Стряма. Най-тежко пострадаха карловските села Каравелово, Богдан и Слатина, където е обявено бедствено положение. Засегнати са стотици къщи, разрушена е инфраструктура, мостове. Армията, полицията и доброволци се включват в разчистването на селата. 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
317 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини