За ново голямо пропадане на жълтите павета сигнализират от "Спаси София" 

  • 11 октомври 2022 18:52

  • 2063
  • 8
За ново голямо пропадане на жълтите павета сигнализират от "Спаси София" 
© Спаси София
Слушай новината Слушай новината

"Спаси София" днес алармира за ново пропадане в ремонтирания участък на жълтите павета, този път срещу сградата на Ректората на Софийския университет.

"Очевидно проблемът е далеч по-голям, отколкото твърдеше Столичната община. Оказа се, че пропаданията не са само пред Народното събрание, но и на площада и при кръстовището с бул."Васил Левски". Вероятно управляващите ще се оправдаят, че и там колите набиват спирачки и се получава едно приплъзване, но ситуацията изобщо не е комична. Тя е трагична", казва независимият общински съветник Борис Бонев.

От "Спаси София" предупреждават, че отлагането на ремонта на ремонта е пагубно за жълтите павета, тъй като сегашната нездрава основа и големите фуги са причина паветата свободно да "плуват". "В момента жълтите павета не са заклещени и тежкият трафик допълнително ги уврежда и троши. Предвид факта, че те вече не се произвеждат, София е напът да загуби един от най-емблематичните си символи. В тази ситуация кметът Фандъкова не може да си позволи да отложи ремонта за следващата пролет, защото след зимата ситуацията ще бъде трагична. В същото време Общината има ограничен брой здрави павета, с които да смени унищожените. Кой ще носи отговорност за това", пита арх. Иван Караджов от "Спаси София".

Според градските активисти, отговорността за проекта и за липсата на контрол при пренареждането е изцяло в управлението на Столичната община: "Странно как същата технология за нареждане на паветата издържа над 100 години с тежък трафик и военни паради, а сега се оказа негодна само след една седмица. Тези оправдания звучат нелогично и целят бягане от отговорност от кмета Фандъкова и ръководената от нея администрация".

"Спаси София": Жълтите павета се разпадат само седмица след края на ремонта им

От "Спаси София" отбелязват, че още преди две години са изпратили обстойно становище до управляващите, в което призовават да се извърши пълно пренареждане на паветата, вместо "частична репарация", както Общината направи. "Резултатите са налице - пътната настилка сега е в по-лошо състояние, отколкото преди ремонта за 17 млн. лв. Това е недопустимо - в това насипно състояние, жълтите павета допълнително се увреждат с всеки изминал ден", категоричен е Борис Бонев.

Припомняме, че именно заради този пореден несполучлив ремонт, от "Спаси София" утре организират протест с искане за оставка на г-жа Фандъкова, както и за нормално и компетентно управление на столицата. "Призовавам всички наши съграждани да се съберем тази сряда от 18 ч. на ул. "Московска" №33 и заедно да покажем, че този кмет и ръководство на Столичната община се провалиха. Време е да си ходят и София да започне да решава проблемите, вместо просто да се харчат стотици милиони без никакъв ефект. Вярвам, че софиянци няма да останат безучастни на фона на унищожаването и обезличаването на нашата любима столица", завършва с призив Борис Бонев, лидерът на "Спаси София".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2063 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
София

2022.10.11 | 20:31

3
По тежки наркомани и платени утрепки от Спаси София няма. Хванете се в работа идиоти. Лесно е да обикаляш София с джоинт и бира в ръка и да даваш акъл.
георги

2022.10.12 | 09:24

8
Джоинт и бира е класика братленце! Пробвай и ти, може да ти помогне малко.
PaulaFox

2022.10.11 | 22:30

7
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
кириленко

2022.10.11 | 22:28

6
сменете ги тия лай...няни павета ,вземе да се лъзни по тях Митрофанова ,тогава ще видите от къде изгрява слънцето
СТРОИТЕЛИТЕ СА

2022.10.11 | 22:20

5
НЕКАДЪРНИ!
Трепни

2022.10.11 | 21:03

4
Наркоманите от тази секта са на две туби бензин от София! Да го лапат сополив тия селтаци!

2022.10.11 | 19:39

2
юрданка открадна бронзовия козел от Княжеската градина и изкраде паветата за сиганската маалъ у самокоф.
PaulaFox

2022.10.11 | 19:19

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини