Даниел Смилов: Необяснимо е как говорителите на ГЕРБ веднага взеха да натискат ПП и ДБ за коалиция*

  • 03 октомври 2022 12:17

  • 5606
  • 0
Даниел Смилов: Необяснимо е как говорителите на ГЕРБ веднага взеха да натискат ПП и ДБ за коалиция*
© личен архив

Коментар на Даниел Смилов, политолог и специалист по сравнително конституционно право. Той е програмен директор на Центъра за либерални стратегии.

Това оплакване, че нямало да има правителство, започва да става неразбираемо. Ще има такова правителство, каквото хората поискаха. Тези, които свалиха кабинета "Петков", сега имат задължение да направят нов. Предходната коалиция не беше по-лесна от сегашните възможни.

Най-логичната формулировка в настоящия формат е ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с и БВ = 117 гласа. Тези три партии нямат проблем с "модела Борисов", Гешев и т.н. и могат да съставят лесно правителство на малцинството, което даже да е "евроатлантическо". (Нали от снощи Янев е евроатлантик и заклейми Путин). За стабилност могат да поканят и БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е в него. След като ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с нямат проблем с Янев, защо да имат проблем с БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е? Ще се получи един вид коалиция "Газпром без Газпром". Или пък ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с могат да търсят поне четирима депутати от други партии, които да ги подкрепят - те са много по-добри от ПП в прекупуването.

Необяснимо е как говорителите на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в веднага взеха да натискат ПП и ДБ за коалиция. Чакайте сега - нали уж тяхното управление беше хаос и катастрофа?! Защо са ви сега точно тези, които обвинявахте, че не могат да управляват?

Как ще слагате "ред в хаоса" с баш хаотиците? Защо първо при тях тичате?

И сега, когато вече няма как да не лъснат монументално лъжите на Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: и сие за "едното левче" от Лукойл, за уж руския газ през посредниците и т.н., ефирът е засипан с кандърдисвания на ПП и ДБ да станат част от голяма коалиция. Като са толкова разумни партии, че без тях не може в управлението, защо бе, аланкоолу, им свалихте правителството чрез мюрето ИТН (което най-накрая заслужено се отправи на политическото сметище).

Докато чакам днес цената на бензина да падне до нивата от времето на Борисов (както той обещаваше предизборно), перифразирам Труман Капоти: внимавай за какво мечтаеш и какво си пожелаваш, защото може и да го получиш.

*Заглавието е на редактора

Последвайте канала на

Аделина Делийска
5606 0

Свързани новини

Водещи новини