Горски пожар избухна в западна Сакар планина

  • 02 октомври 2022 19:02

  • 385
  • 1
Горски пожар избухна в западна Сакар планина
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Горски пожар избухна днес в ранния следобед в западна Сакар планина, в землището на свиленградското село Пъстрогор, съобщиха от областната противопожарна служба в Хасково.

Гори широколистна гора. На място са изпратени шест команди огнеборци, като на помощ са се притекли лесничеи и доброволци от формированието в Свиленград.

Гасенето са затруднява от силния вятър в района, пресечената местност и относително високите температури по това време на годината, коментираха от ръководството на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН).

Голям пожар бушува във Варна

Поискахме отцепването на близкия до огнената стихия път Свиленград - с. Младиново от полицията заради интензивния тежкотоварен трафик по транспортната артерия, посочи за БТА областният управител на Хасково Минко Ангелов. Няма опасност за населени места.

По данни на РДПБЗН днес в пожарната на областно ниво са регистрирани към 20 произшествия. Пламъци са обхванали сухи треви, храсти и стърнища и край град Меричлери, където работят три екипа на пожарната.  

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
385 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.02 | 19:09

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини