Ето колко средства отпускат на пострадалите хора от наводнените села в Карловско

  • 29 септември 2022 12:05

  • 731
  • 1
Ето колко средства отпускат на пострадалите хора от наводнените села в Карловско
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Над 600 000 лева ще получат пострадалите от наводненията жители на селата Каравелово, Слатина, Богдан и Войнягово в община Карлово, съобщи Ясен Сливенски - директор на Дирекция „Мениджмънт на бедствията“ в Българския червен кръст.

"Най-засегнатите домакинства са около 400 и те ще имат възможност за финансово подпомагане, като то ще е в размер на малко повече от 800 лева", обясни Сливенски. Той добави, че ще бъдат предоставени и средства за почистване, дезинфекция и всичко, което е необходимо за лични предпазни средства.

По думите му ще продължи и психо-социалната подкрепа, която се оказва от психолози към БЧК Пловдив. "Преди малко разговарях с колеги от Пловдив и в момента те са там и оказват психо-социална подкрепа на нуждаещите се и раздават хранителни продукти", каза Ясен Сливенски.

На 2 септември, след пороен дъжд от 200 литра на квадратен метър, продължил осем часа, бяха наводнени населени места в общините Карлово, Марица и Калояново. Те бяха залети от придошлите реки Татлъдере, Слатинска, Богданска и Стряма.

Второкласници събраха средства в помощ на пострадалите при наводненията в Карловско

Най-тежко пострадаха карловските села Каравелово, Богдан и Слатина, където е обявено бедствено положение. Засегнати са стотици къщи, разрушена е инфраструктура, мостове. Армията, полицията и доброволци се включват в разчистването на селата, припомня БТА.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
731 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Гошо От ГЕРБ

2022.09.29 | 12:14

1
Ииии много ще им дадете,да се чудят хорицата как да ги изхарчат

Добави коментар

Водещи новини