След провала на старата: Още 12 млн. лв. за нова система за електронно таксуване в градския траспорт в Пловдив

  • 20 септември 2022 13:26

  • 590
  • 0
След провала на старата: Още 12 млн. лв. за нова система за електронно таксуване в градския траспорт в Пловдив
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Обществена поръчка на стойност 12 милиона лева за модернизация на градския транспорт обяви Община Пловдив, съобщава "Дарик".

Основните параметри включват въвеждането в експлоатация на Централизиран софтуер за управление на електронното таксуване, както и доставка и монтаж на портативни ръчни четящи устройства за контрол на пътниците в градския транспорт и за паркирането в Синя зона и общинските паркинги.

Безплатен столичен градски транспорт за украинските бежанци до края на войната

Избраният изпълнител трябва да надгради и системата за автоматично определяне на местоположението на превозните средства, да проведе обучение на служителите, да поеме и гаранционната поддръжка на системата.

Оферти за участие се приемат до 21 октомври, а на 24 те ще бъдат отворени.

До новата поръчка се стигна след провала на обявената преди няколко години от местната управа процедура на стойност 20 милиона лева, спечелена от испанската фирма „Индра“.

Според договора с испанците, електронното таксуване на пътници в Пловдив трябваше изцяло да бъде въведено до 10 февруари 2016 г.

Почти 7 години след това обаче системата не можа да заработи на 100% - таблата по спирките не показват точна информация за пристигащите рейсове, а автоматите за билети в рейсовете не се използват масово от пътниците, които продължават да бъдат обслужвани предимно от кондуктори.  

Цветелина Кирилова
590 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини