Ето какво разказаха пожарникарите, вадили хора от горящия хотел в София

  • 18 септември 2022 21:18

  • 3675
  • 1
Ето какво разказаха пожарникарите, вадили хора от горящия хотел в София
© Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

Ден след пожара в хотел, при който загина колумбийска гражданка, пред Нова телевизия говорят огнеборците, които вадиха хора от пламъците. Екипите на пожарната пристигат на мястото 3 минути след сигнала. Виждат, че от прозореца на стаята, от която тръгва пожарът - излизат пламъци.

„Нашите екипи заварват трима души на площадката на последния етаж, които да викат за помощ”, разказа комисар Николай Първанов, началник на отдел ПГСД при Столичната пожарна.

След това виждат, че на шестия етаж има още хора. Тогава обаче разбират, че няма да могат да спасяват повече хора със стълба, защото не могат да отворят прозорците.

Така единственият път, по който пожарниакрите могат да спасят гостите на хотела, остава стълбището.

„Обиколихме всички стаи на хотела, като се наложи и разбиване на вратите. Благодарение на нашите допълнителни маски към въздушно-дихателните апарати, успяхме да евакуираме много хора по задименото стълбище”, поясни Първанов.

Фатален пожар в столичен хотел: Жена загина, шестима са ранени

Двама души са изнесени с носилки. Всички пострадали са прегледани от медиците на Спешна помощ, които ги чакат долу.

„Хората бяха много уплашени. Някои от тях бяха по бельо”, разказа комисар Владимир Димитров, началник на Трета пожарна служба.

Основната версия за възникване на пожара е неизправно зарядно за телефон, което е било включено в контакта. Това е и сред най-честите причини за подобни пожари, казва комисар Първанов. Разследва се и възможността огънят да е тръгнал от незагасена цигара.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3675 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини