Джеймс Уорлик: България е толерантна страна

  • 03 юли 2012 08:22

  • 726
  • 2
Джеймс Уорлик: България е толерантна страна
©

Гей парадът е едно чудесно събитие и в него аз видях възможност да се демонстрира, че всички хора са равни и трябва да се изпитва уважение към тяхното достойнство. Това заяви в предаването "Денят започва" по БНТ американският посланик у нас Джеймс Уорлик.

По думите му, антидемонстрации срещу подобни инициативи могат да бъдат наблюдавани и в САЩ, тъй като навсякъде съществуват различни възгледи у хората. Но мисля, че целият парад премина изключително мирно, в много положителен дух и не смятам, че можеше по по-добър начин да се проведе шествието, каза посланикът.

Това показва, че гражданите все повече загърбват различията си и България е една толерантна страна, обясни Уорлик.

Важно е ромите да бъдат превърнати в градивна и продуктивна част от обществото, но този процес изисква много робота. Добрата новина е, че все повече хора в България осъзнават важността на този проблем, а не го "замитат под килимчето", заяви Негово превъзходителство Джеймс Уорлик. Той изрази увереност, че страната ще предприеме необходимите мерки за правилната ромска интеграция. По думите му, това, че ромите до известна степен представляват бреме, трябва да стимулира правителството у нас да инвестира повече усилия в решаване на проблема, който съществува в много европейски държави.

Има проблеми в съдебната система на България и това не е изненада за никой в страната. Хората нямат доверие в съдилищата. Но аз виждам напредък в подобряване на работата на съдилищата и това е една положителна промяна, заключи американският посланик.

Последвайте канала на

726 2

Коментари 2

Добави коментар
dead space

2012.07.06 | 10:48

2
Кво искаш от дърт гей ! Да си ходи да го плющи любовника му -посланик на педерасите -само в затвора

2012.07.03 | 13:34

1
ми земете си ги в некой ваш резертват ромите

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини