Седмицата: Гугутки, Газпром, злото от запада и губернаторски каишки

  • 09 септември 2022 16:39

  • 4214
  • 0
Седмицата: Гугутки, Газпром, злото от запада и губернаторски каишки
© Getty Images/НоваТВ/Novini.bg

И тази седмица се изниза от календара и остави следа в историята, но да видим каква диря оставиха някои хора.

Няма как да не споменем странната поза, в която камерите хванаха президент и вице в (така изглеждаше на кадрите, какво…?) краката на руската посланичка. Майтапите за каишките, които не се виждат, обаче не бяха породени само от визуалното стимулиране на фантазията. За „наведена“ позиция се говори отдавна. Не знам защо. 

Появиха се слухове, че другите посланици – на нормалните държави – не отишли на церемонията, защото губернаторката била там и посланието било страшно – да се снимаш до нея. 

Символика, както се казва. Тези, дето се снимаха с нея – същите с невидимите каишки – също познават тази символика и именно затова с такъв плам я поканиха и се снимаха с нея. 

Облечена в бяло се яви на честване на Съединението, СРЕЩУ което е била страната, която представлява. Приказно. 

Страната, която е карала султана да ни нападне, която е придумала Сърбия да ни нападне. 

Още по-приказно.

Страната, която ни обяви за „неприятелска“, спря ни газа, а губернаторката ни нарече „подлоги“, заплаши с какво ли не, дори намекна за ракети, а послушковците ѝ не спряха да се надяват да успеят да прецакат България за предстоящия арбитраж с Газпром. 

С този завой към Газпром и газ няма да има, и пари от неустойка

Като изключим проформа изказванията на каишките, посланието с бялата губернаторка и цялата сценка, Съединението все пак не е забравено. Няма да бъде забравено и дълго след като каишките и бялата им господарка са смешка в историята. 

Междувременно един друг кадър на източната школа, авторът на хита „Защо тръбата е цяла?“, ге‘ерал Ст. Янев, напомни за себе си, но чрез прокси. Демек: сетихме се за него, ама по друг повод.

Пловдивският поп митрополит Николай хвърли едно изказване, нѝ в клин, нѝ в ръкав, в стила на Путин и Лавров, че училите на Запад са проводници на омразата, научени на неуважение. 

Е, за западните лимузини и скъпите западни часовници нищо не каза, ама…

Запада=злото, гледали сме го тоя филм. Не сме изненадани и че ведомственият поп застъпва тезата. Но… 

… но помните ли как съвсем наскоро авторът на хита „Защо тръбата е цяла?“, ге‘ерал Ст. Янев, заяви, че иска да прави морален борд, ако го изберем? Помните? В моралния борд щели да влизат работодателите, които да казват кой става за лобист… така де – за депутат, и кой – не. 

Ама искаше и хора от църквата да влизат в борда. И те да казват кой става за депутат. Представяте ли си ведомственият поп да казва тия работи? Какво, мойто момче, учил си на запад? Не ставаш! 

Мечтата на путиниста. 

Народе????

Откъде ги намираме тия?

Защо тръбата е цяла? 

Защо газът тече?

Д-р Тони Филипов беше казал нещо за това, че политиците са едни и същи по света, ама народите ги правят различни. А народът, това сме ние. 

Това ли сме ние? Такива ли сме наистина? 

Възможно ли е тогава да се окаже, че и ние имаме малко вина за положението на kleta majka Balgaria, а да не е само заради световния заговор? 

А Копейкин хамлетовски се пита защо националните телевизии направили извънредни емисии заради смъртта на втория най-дълго управлявал монарх в историята на света. 

Не защото не знае как работи историята или не знае как работят медиите, или общественият интерес. Не. 

Прави се на интересен. И вече не му пука, че нормалните хора му се смеят. Копае дъното за копейки. Свали нивото и лови избиратели измежду злобата, незнанието, невъздържаната омраза и каквото там е останало от забравилите човешкия облик. И хич не му пука, че му се подиграват. Той си мисли, че ще хване достатъчно власт, че да си отмъсти. „Парите не миришат“, е мотото на не един и двама рубладжии. 

Пита се дали БиБиСи щели да излъчват, ако се случело с българския президент. Не, не биха. Благодарение на другите рубладжии назад в историята сме толкова далеч от цивилизацията, че цивилизацията е забравила за нас. Днес се навършват 78 години от техния атентат срещу нормалността и срещу България. Заради тях сме в задния двор и не ни помнят. 

А може би въпросът, който също така хамлетовски го мъчи, е: „дали биха ме отразили мен така?“ 

Не, не биха. 


 

Между другото, гугутки, Украйна печели, ама много. Ко праим? Контраофанзива тече с пълна сила, сменете малко руската телевизия, да видите. 

Хвърчи паническа перушина, ми се струва, в гълъбарника. Калифорнийските възпитаници на невидимия калифорнийски университет имат ли някакъв план как да се измъкнем от поредния национален позор, заставайки, за пореден път на страната на губещия в световен конфликт, или още се водят преговори с Газпром? 

А днес една от гугутките (баш калифорнийската) каза, че русия решила Газпром да не работи с България и това е. Политическо решение.

След като ви предупреждаваха експертите, предупреждаваха, предупреждаваха, вие с навирени носове ни завряхте в тая посока, изпуснахте танкерите и заявихте, че братушките са ни изборът, няма какво да се прави. Предупредиха ви, че Газпром ще ви покаже пръст, един конкретен пръст, вие се правехте, че не чувате, като калифорнийска гугутка, бягаща от журналистка в президентство се криехте от истината. Защо? За пари ли? За много ли? 

А „преговорите“ с Газпром, дето се изпускаха спорадично да ни кажат, по-скоро намекнат, че се били водели, май ще се окажат, че са били „преговори“ ама с Митрофана. И то не „преговори“, ами само „разговори“ на по чаша чай с бисквитка и обещание. 

Тя си ги е водила за нейни си нужди и интереси. 

Нашите са се вързали като връзка на пионерче. 

А на ония в Газпром самата Митрофана им е толкова важна, колкото реколтата от царевица в Чепръчево. И толкова я слушат и ѝ обръщат внимание. 

Ама нашите ...„преговарят“... с Газпром, щото губернаторката им била обещала. 

Не бе, сериозно?!—откъде ги намираме тия?

 

Последвайте канала на

Александър Томов
4214 0

Свързани новини

Водещи новини