Гл. комисар Николов: Чудо е, че няма жертви в наводнените карловски села

  • 05 септември 2022 07:17

  • 455
  • 2
Гл. комисар Николов: Чудо е, че няма жертви в наводнените карловски села
© BNT
Слушай новината Слушай новината

Чудо е, че нямаме жертви – такова страхотно бедствие не сме имали от много време. Има много щети. Така коментира ситуацията с наводнените карловски села за „Денят започва” по БНТ главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

„Такова бедствие не може да бъде предотвратено. Хубавото е, че строителството в България не е толкова лошо, колкото се твърдеше. Трябва дългосрочно планиране, работа със застрахователите – даже да се случи това събитие, да имат подкрепа”, смята той.

След бедствието в Карловско: Разследва се причиняване на наводнение по непредпазливост

Комисар Николов допълва, че за съжаление много хора не са застраховани. В подобни села, в близост до такива реки, застраховките излизат много скъпи и хората не могат да си го позволят. „Някак разчитаме на някой друг да ни помогне, вместо ние да си помогнем. Този, който вижда, че имуществото му е отнето за минутка, е нормално да се гневи”, споделя той.

„Солидарността тръгна още на първия ден. В момента са 136 доброволците, ще се увеличават допълнително. Предстои да се направи график. Когато има много хора, трудното е как да им създадем работа и условия, за да се чувстват полезни. Някой трябва да ги ръководи и да им каже какво да правят. Първи етап е тежката техника – днес ще се включат „Автомагистрали” с нова техника. Постепенно усилията ни се усилват и ще се справим”, допълва Николов.

Главен комисар Николов прогнозира около месец-два разчистване, а до една година - възстановяване на инфраструктурата.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
455 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
тод

2022.09.05 | 09:18

2
николаѝ,ако бедните животни за теб не са жертви,както казваш,ти трябва да си в затвора бе, приятел.....ало, българи,има ли ви..

2022.09.05 | 08:24

1
Защото се самоспасяваха. Няма гражданса защита, няма държава, няма войски .Ами ония уж НАТОвски американски войски що не помагат и без това са безплатно на наша земя докато другаде плащат.

Добави коментар

Водещи новини