Усложнена е обстановката в община Троян след пороя

  • 02 септември 2022 14:44

  • 2470
  • 1
Усложнена е обстановката в община Троян след пороя
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Усложнена е обстановката в община Троян поради обилните валежи, съобщи кметът Донка Михайлова, цитирана от БТА. В района на селата Черни Осъм и Орешак река Черни Осъм на няколко места е излязла извън речното корито. Няма пострадали хора, животни и имоти.

Служители на Община Троян, Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ и полицията предприемат необходимите мерки за ограничаване на последствията, информира Михайлова.

Първа жертва на наводненията в Богдан

По думите ѝ в Черни Осъм бара за пране има частични поражения, а в района на Орешак реката е излязла на две места в рамките на селото. „На този етап се надяваме имотите на хората да бъдат защитени и да не пострадат. Техника на общинското предприятие „Комунални услуги“ е на място и изгражда дига, която да предотврати евентуални щети върху имотите“, каза кметът.

Временно е ограничено движението по прохода Троян – Кърнаре, тъй като от южната страна има доста свлачища, които не позволяват преминаването на автомобили. Трафикът на леки автомобили се пренасочва по обходен маршрут през прохода "Шипка", а тежкотоварните автомобили през Прохода на Републиката. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, съветват от Агенция „Пътна инфраструктура“.​

От хидрометеорологичната станция в Ловеч съобщиха за БТА, че през последното денонощие до 9:30 часа днес най-много дъжд е паднал в планинските райони на областта. В Шипково валежите са 64 литра на кв. метър, в Рибарица – 54 литра на кв. метър, в Априлци – 49, Чифлик – 42, и в Черни Осъм – 38 литра на кв. метър. От тази сутрин количеството на валежите в Ловеч са 18 литра на кв. метър.

От областната дирекция на МВР в Ловеч информираха, че няма подадени сигнали за наводнения или други поражения от обилните валежи.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2470 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.09.02 | 18:10

1
Продължавайте да сечете горите Природата си отмъщава

Добави коментар

Водещи новини