Министърът на отбраната и началникът на отбраната заминават за бедстващите населени места в Карловско

  • 02 септември 2022 15:01

  • 887
  • 2
Министърът на отбраната и началникът на отбраната заминават за бедстващите населени места в Карловско
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Министърът на отбраната Димитър СтояновДимитър СтояновДимитър Стоянов е роден на 28 октомври 1968 г. в Свиленград.   През 1986 г. завършва и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов заминават българо-турската граница за бедстващите райони на Община Карлово, пострадали от тежките наводнения.

Заедно с директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов, двамата ще съдействат на място за организацията на спасителните дейности на пострадалите, съобщават от Министерство на отбраната.

Министър Демерджиев отчете 50% намаляване на мигрантския натиск

В 14:10 часа от 24-а авиобаза Крумово излетя хеликоптер „Кугар“ със задача да направи оглед на наводнените райони, да определи границите и мащаба на бедствието и да извърши евакуация на пострадали хора в района на селата Богдан и Столетово.

От сутринта 85 военнослужещи с техника от 61-ва Стрямска механизирана бригада оказват съдействие за преодоляване на последиците от наводненията в Карловско. Към тях в последните часове се присъединиха и водолази. Общият брой на военнослужещите, които действат на терен, е 89 души с 14 единици специализирана техника.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
887 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини