Заради големия пожар: Местят учениците от Душото в други сгради

  • 01 септември 2022 14:14

  • 485
  • 0
Заради големия пожар: Местят учениците от Душото в други сгради
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Учениците, които на 15 септември трябваше да прекрачат прага на ПУ "Душо Хаджидеков", ще започнат новата учебна година в други сгради. Пострадалото учебно заведение има още една, където ще бъдат пренасочени част от класовете. Правим организация за други две училища в центъра, които да поемат останалата част, заяви зам. - кметът Стефан Стоянов. 

"Още преди да се кажем "Добър ден" с кмета и заместниците му, вече имах уверението, че проблемът ще бъде решен", каза директорът на училище "Душо Хаджидеков" Грозденка Николова. 

Пожар гори в училище в Пловдив

Кметът Здравко Димитров, който бе сред първите пристигнали на мястото на пожара, увери, че веднага след като бъде потушен, ще започне остойностяване на щетите, след което по най-бързия начин ще започне ремонт на училището. 

Директорът на ОП "Паркове и градини" Веселин Козарев също е на място. От общинското предприятие осигуриха две водоноски - едната с 12 тона вода, другата с 3,5 тона, както и две вишки. 

Гасенето на пожара продължава. Директорът на пожарната служба комисар Георги Мангараков лично координира действията на огнеборците на място. 

ОУ "Душо Хаджидеков" е третото училище в областта, което е в извънредна ситуация преди старта на учебната година. Учениците от Националната търговска гимназия ще започнат занятия в тракийските СУ "Св. Седмочисленици" и СУ "Софроний Врачански", защото в сградата започва окъснелият с години ремонт по програма "Региони в растеж".

Наводненията в Карлово пък съсипаха приземния етаж и току-що ремонтираните работилници на Професионалната гимназия по железопътен транспорт.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
485 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини