Михаил Миков: Честата смяна на политици и ръководство в МВР води до нестабилност

  • 26 август 2022 07:42

  • 652
  • 1
Михаил Миков: Честата смяна на политици и ръководство в МВР води до нестабилност
© Кадър - Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

Честата смяна на политици и политическо ръководство в МВР води до нестабилност на началниците, демотивация на състава и служителите на МВР, които се стремят към дълга кариера в полицията. Такова мнение изрази бившият вътрешен министър Михаил Миков е студиото на “Здравей, България” и апелира да се търси системно решение на проблема.

“Не мисля, че има човек в България, който да не е забелязал, че у нас законът не е на почит. Ние сме възпитавани така в продължение на години. Това неуважение е свойствено да се пренася и към хората, които идват като туристи или бежанци в България. Подобни неща са се случвали и преди”, каза Емануил Йорданов, бивш силов министър.

Мнението му сподели и Миков.

Единият от загиналите полицаи помогнал на дете със забита ножица в черепа

“Проблемът с нелегалната миграция не е само по южната граница, а по северната и западната също. Българското общество трайно стигматизира МВР”, заяви Миков. По думите му събитията по площадите на София  са “сатанизирали полицаите”.

“Полицаите са нападани не само от нелегални мигранти, а от всякакви пияни панаирджии. И трябва да стане такъв трагичен случай, за да можем да започнем разговор по въпроса как българското общество уважава закона и институциите”, допълни той.

Според Йорданов проблемът не е само в ръководството на “Гранична полиция”. “Навсякъде трябва да търсим проблема, защото не може само бившият шеф на “Гранична полиция” да е виновен. Не винаги виновните лица са на високото ниво”, каза той.

А Миков призова България да бъде по-настоятелна пред Европа и да търси европейска солидарност.

Калина Христова
652 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
За криминал най-важен имунитет и стабилност!

2022.08.26 | 09:25

1
"Полицай от Специализираното подразделение за опазване на обществения ред във Варна, отличен с 20 награди за залавяне на опасни престъпници, е бил арестуван за участие в лизингова измама със смартфони..." - сега този криминал е депутат-"народен" избранник има имунитет и може да продължава измами и изнудване.

Добави коментар

Водещи новини