Набират стажанти в държавната администрация

  • 29 юни 2012 19:25

  • 1951
  • 3
Набират стажанти в държавната администрация
©

Държавната администрация набира стажанти.

До края на годината ще се отворят места за 400 студенти. Така те ще получат шанс за работа в един от малкото сектори, където заплатите все още растат.

За първи път всички министерства и общини се отварят за стажант-чиновници. От есента за стаж ще се кандидатства през специален уеб-портал. Стажът, който е безплатен, не е гаранция за работа.

От юли десетки хиляди действащи държавни служители чиновниците ще получават заплати по нова система. „В миналото, за да си повишиш заплатата трябва да станеш ръководен кадър или шеф. Сега това не е задължително условие”, каза пред БТВ Лилия Борисова.

Тоест, ако шефът да пише на служителя си добра оценка, увеличение един път годишно му е гарантирано. Много служители разчитат на бонус към заплатата, който при лоша оценка биха загубили.

По новата система най-високата чиновническа заплата става 4000 лева. Тя се пада на главния секретар на Министерския съвет. За да я заслужи, Росен Желязков трябва да получава от премиера отлични оценки в продължение на 5 години.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1951 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Гочев

2012.07.25 | 22:09

3
Със СТАЖАНТИ и то особено в ДЪРЖАВНАТА администрация -АБСОЛЮТНО никога в България нещата няма да се оправят. В миналото във всяка фирма или завод имаше администрация или тъй наречените "служители"-които работеха : и двойно счетоводство; и с петилетни планове; и със стимулиращи трудови норми и разценки -- и всичко това без КОМПЮТРИ- но имаше и ПРОИЗВОДСТВО. И сега във всички съседни държави на България а също така и в ЕС навсякъде се работи и произвежда нещо. А само в България ние ПРОИЗВЕЖДАМЕ държавни чиновници и бюрократи с КОМПЮТРИ - без производство-само с контрабандна търговия....
Христов

2012.06.30 | 23:22

2
В България населението ежегодно намалява и младите българи се разпиляха по света - и на фона на растящата безработица - ДЪРЖАВНАТА администрация набира стажанти и си увеличава държавните служители за сметка на бедният данъкоплатец.....
676776

2012.06.30 | 01:17

1
Коя точно държавна институция? Какви са тия общи приказки-държавна администрация? Защо не говорят за заплатите колко са? Че някакъв си там книжен плъх взимал 4бона....добре,а от колко се започва?Да не говорим, че най-вероятно парите ще са смешни, т.нар. бонуси ще получават само най-голямите гъзолизачи и студентки, които ще духат най-добре.....ако въобще и те нещо получат....ще се наредят разни "напълно случайни" хора на хубавите позиции с хубави заплати......бухахахахха......

Добави коментар

Водещи новини