Лекарят-спасител на децата от АМ "Тракия": Гледката беше ужасна, но спряха над 100 коли да помогнат

  • 16 август 2022 07:38

  • 13508
  • 3
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

Съдовият хирург д-р Антон Елкин от старозагорска частна болница е бил първият оказал помощ на пострадалите при катастрофата с автобус на автомагистрала ,,Тракия" в неделя. предаде БНТ.

Реално не съм пряк очевидец на катастрофата, каза в "Денят започва" той - Пътувайки към Стара Загора на връщане от двудневна почивка на Черномориуето видях автобуса, който беше в канавката. Баха минали броени минути от инцидента. Имаше над 50-100 коли спрели в аварийната лента - хора, които помагат на пострадалите, казва лекарят.

Преди него там е имало и друг лекар, но той не знае името му и от къде е. Колегата му е започнал с доброволците да вадят хората от автобуса и да прави първоначални прегледи.

Продължава разследването на тежката катастрофа на АМ „Тракия”

"До момента, в който пожарникарите пристигнаха бяхме успяли да извадим всички хора от автобуса, да започнем началните прегледи и постепенно да отсяваме най-леките случаи, спрямо най-тежките и критичните пациенти", разказва д-р Елкин.

Лекарят поставя точна диагноза за най-критичните и насочва те първи да бъдат транспортирани към болница.

"За хора, които не са свикнали с кръв и подобин гледки, ситуацията беше ужасно изглеждаща - деца, обляни в кръв, пищящи, бяха в шок от ужаса. Голяма част от тях бяха с леки травми и наравянания, но с разкъсни контузни рани на главата, което води до обилно кървене. Ужасът в очите на тези деца, води до ужас у хората, които преминаваха и много от тях се спираха и се включваха", казва лекарят.

Заяви, че е благодарен на всички, които са помогнали, а те не са били малко.

Росица Валентинова
13508 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
МИРИШЕ МИ НА...

2022.08.16 | 08:18

1
СЕРГЕЙ АНТОНОВ, КАТО СЕРГЕЙ РУСИ-НОВ :) ТОЛКОВА БЕШЕ ТЪП, ЧЕ ВЯРВАШЕ ЧЕ ЖОРО ТРАВЕЛА, ЧИЙТО БРАТ БЕШЕ В АМЕРИКА И ИМАШЕ И ФРЕНСКИ ПАСПОРТ ПО ЕВРЕЙСКА ЛИНИЯ РАБОТИ ЗА РУСНАЦИТЕ, А НЕ ЗА ЦРУ И МОСАД :) Е ПРИ НЕГО МЕ НАСТАНИХА, КАТО ОТИДОХ В КАНАДА, А ПА ТОЙ МЕ ЗАВЕДЕ В ЕДИН МАГАЗИН ЗА НАЦИСТКИ ТРОФЕИ, НА ПЪРВОТО ИЗЛИЗАНЕ НА РАЗХОДКА В ТОРОНТО :)
РАСАТЕ

2022.08.16 | 08:19

2
ОНЯ, ПИЯНИЯ Ц И Г А Н И Н ДЕТО ГО ТРЕСНА У МЪГЛАТА С КОЛАТА БЕШЕ ЧИ ФУТ ;) ПОДКАРВАЙТЕ Я ТАЯ С М Р А Д ПО СОФИЯ! С КУБИНКИТЕ ДОКАТО ДИШАТ!!! НИКАКВА МИЛОСТ!!!

2022.08.16 | 08:51

3
Браво на хората, които са помагали,! Горд съм, че съм Българин !!!!!

Добави коментар

Водещи новини