Близки на пострадалите деца в катастрофата на “Тракия” с първи думи

  • 15 август 2022 17:46

  • 2373
  • 0
Близки на пострадалите деца в катастрофата на “Тракия” с първи думи
© BTV

Човешка грешка е най-вероятната причина за вчерашната тежка катастрофа на магистрала "Тракия" със сръбски автобус. Това каза пред bTV зам.-главният прокурор Борислав Сарафов.

Според него не е открита техническа неизправност по превозното средство.

Едно от децата от мелето на "Тракия" се оперира, другото вече е контактно

Шофьорът е задържан за 24 часа, като се очаква се да му бъде повдигнато обвинение. Основната версия, която се разследва е разсейване на шофьора.

След първоначалния оглед сръбският автобус бе изтеглен от магистралата и разположен в база на МВР, където ще му бъде направен нов оглед. Магистралата е отворена.

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев обясни, че и при този, и при предходния инцидент с автобус в Търновско версиите са за грешки на водачите, а не проблем в пътя или пропуск на органите на МВР.

 Жена, която е била в автобуса разказа, че шофьорът не е бил уморен, но е загубил концентрация.

Пътят в участъка на катастрофата отговаря на почти всички изисквания. Проблем има единствено с маркировката, сочи анализ на Европейския център за транспортни политики, който направи оглед на мястото след инцидента.

В "Тази сутрин" адв. Людмил Рангелов обясни, че на мястото на катастрофата не е имало мантинела, което е позволило на автобуса да се озове директно в канавката. 

Инцидентът стана вчера малко след 20 часа. В автобуса са пътували 48 души. Те са се прибирали от Слънчев бряг към Белград след участие във фолклорен фестивал.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2373 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини