Гл. комисар Николов: В страната продължават да бушуват 45 пожара

  • 10 август 2022 17:16

  • 630
  • 3
© Novini.bg

Днес възникнаха 74 пожара на територията на страната, от които 45 продължават да са действащи. В Стара Загора и с. Пъстрово контролираме ситуацията. Няма опасност за населените места. Това заяви пред журналисти директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДПБЗН) главен комисар Николай Николов, предаде репортер на Novini.bg

,,Проблем представляват два пожара. Единият е в Хасково – Брягово, там засегнатите площи са над 1000 декара. Другият пожар е в Ямбол, Елховско – също приблизително на такава територия. Засегнати са млади борови насаждения и пасища'', допълни той.

30 пожара бушуват в страната

По думите му ситуацията е динамична, но не и критична, и повече от 450 пожарникари продължават да са на терен.

Главен комисар Николов уточни още, че няма жертви и пострадали в днешните пожари, но отчете, че бурният вятър на места си остава сериозен проблем, наред с човешката дейност като един от основните фактори за възникване на пламъци.

В Западна България ситуацията се подобрява, на отделни места вали дъжд, над Пазарджик има отделни превалявания. В Югоизточна България не се очакват валежи поне до събота, обясни той.

Извън темата с горските пожари, Николов коментира и свлачището край Албена, при което пострадаха двама души.

Свлачище затрупа двама души и заведение край Албена

Това свлачище е стар проблем. Трябва да похваля усилията на пожарникарите и полицията, тъй като спасиха два човешки живота. Проблемът е известен от десетки години и често се случват инциденти там, обясни той и допълни, че безопасността е отговорност на местните власти.

Главен комисар Николай Николов каза още, че служителите на дирекцията са много добре подготвени и отбеляза, че продължава модернизацията откъм техника на дирекцията, която вероятно ще продължи и в следващия десетгодишен период.

,,Планира се значителна инвестиция в нова, модерна техника, която да влезе във въоръжение на нашите колеги. Ще имаме възможност значително и да подобрим битовите условия'', посочи Николов.

Той отбеляза и добрата подготовка на доброволните противопожарни отряди, които са повече от 3000 човека.

Владимир Василев
630 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
PaulaFox

2022.08.10 | 19:43

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.08.10 | 19:11

2
Този доста се задържа
По-рано

2022.08.10 | 17:33

1
Русия да помогала.

Добави коментар

Водещи новини