Газпром ли напълни ТВ студиата с Р.Овч.ари или „четирихилядниците“ се активираха?

  • 03 август 2022 16:01

  • 5077
  • 0
Газпром ли напълни ТВ студиата с Р.Овч.ари или „четирихилядниците“ се активираха?
© Getty/FB/@sovietvisuals/BNT/bTV/Novini.bg

Нали знаете как компютърните игри имат нива на сложност? Например компютърния шах можете да го настроите на ниво „начинаещ“, където програмата умишлено прави грешки и играе слабо, но можете да го настроите и на ниво „гросмайстор“, където програмата играе на най-високо ниво…

„Играчите“ (или „сценаристите“) на Прехода някак самодоволно се фукат – къде тайно помежду си, къде явно пред всички ни – че са ненадминати кукловоди, схемаджии, сиви кардинали, интриганти и едва ли не велики политически манипулатори. 

Не е вярно. Най-обикновени селски тарикати са. За 30+ години Преход и заложили „успеха“ на пропагандата си още в годините на диктатурата, те просто притежаваха медиите, властта, банките, че дори и мафията, а често по места и полицията, която уж се бореше с мафията. 

Те подреждаха средата и убиваха образованието в България, те чалгизираха и затъпиха поколение след поколение, докато хората масово така се озлобиха, затъпяха и престанаха да имат чувствителност към корупцията и лъжите, че всеки скандал се появява, посреща се от апатия и отминава. Всичко им е разрешено, никой не им търси сметка. Лъжат и нищо. Крадат и пак нищо.

Хващат ги в корупция… НИ-ЩО! Публиката гледа в „истинските проблеми“… чия ръка къде е на снимката и коя фолк дива си е увеличила кубатурата, кой коя е… и коя на кого е… Новини с нормални заглавия вече не виреят, сега трябва да започва със „Скандална снимка!“, „ШОК! БОМБА!“, иначе покритият с мазоли мозък автоматично подминава. 

Неуважаеми „играчи“, вие не сте гросмайстори. Вие нагласихте нивото на „програмата“ на най-ниското и най-лесното. Играете срещу програма за „начинаещи аматьори“ и се фукате, че биете. Не ставате. Виреете само в България и то с помощ и пари от Русия. Затова извън границите на държавата ни сте приемани като смешка, която се радва, ако някой голям политик си поговори с нея или ѝ стисне ръката, фукате се, когато ви пуснат да походите по нечие килимче. Търпят ви, с други думи, не ви обичат и не ви приемат. 

Там – ниски, по-ниски от килимчето, а като се върнете тук, се надувате. 

Чудя се сега защо ТВ студиата се напълниха с Р.Овч.чари и други „герои“ на Прехода, „енергетици“, осъждани за това, че са бъркали в кацата, че са лъгали на поразия и са ощетявали данъкоплатеца пак и пак. И пак, и пак му ги навирате на същия този данъкоплатец в очите. Каква е тази садо-мазо връзка? Кому е нужна? На „четирихилядниците“? Да, на тях – със сигурност. 

Защо точно те, доказано зависимите от Русия, трябва по цял ден – от телевизии, сайтове, вестници и радио – да ни казват как без газа на Русия ще умрем? Защо „журналисти“, известни с това, че освен „гледната точка“ на Русия… по-точно на Кремъл, друго не показват, са най-цитираните от колегите си? 

Какво следва?—да каните изнасилвачи да говорят за „другата гледна точка“, след някой случай на изнасилване? Да каните убийци и те да кажат какво мислят? Ами давайте на едро тогава: канете крадци, телефонни измамници, врачки, Р.Овч.чарите ги абонирайте за студиата си. Давайте! И ОЩЕ може! Все още има няколко човека останали, които могат да мислят… горе-долу. 

Не се ли радвате, че големият „скандал“ от закриването на този кабинет е дали са или не са се държали за ръце двама души? Оказа се, че не са, ама кафявите медии не си признаха, че са излъгали. Не написаха, че е изкривена перспектива. Не свалиха лъжите от сайтовете си. 

На тях също никой не им търси сметка, че лъжат. Че лъжат ден след ден. 

От време на време някой ги осъжда за клевета, те плащат (по-точно ИМ плащат) наложените глоби и продължават с кафявите кампании. 

Едни от най-четените медии у нас съществуват с единствената задача да хвърлят кал по онези, които не са с ТЕХНИЯ вожд. Това какво ви говори за обществото, като цяло? 

Програмата е на най-лесното, „начинаещи аматьори“. Ако сколасаш да ги хванеш между опиянението им от славата и обикновеното пиянство, ще ти кажат, че са велики журналисти, примери за подражание и стожери на журналистиката. Не Уолтър Кронкайд… ТЕ! Техните „медии“ са единствените медии, не CNN… ТЕ! Понеже имам неудоволствието да съм опознавал някои от тях, мога да кажа, че дълбоко в себе си осъзнават какви жалки плюнки са, ако това може да служи за успокоение на някого…

Та, не се ли радвате, че големият „скандал“ от закриването на този кабинет е дали са или не са се държали за ръце двама души? Не се говори за корупция, за полицейско насилие, за апартаменти, коли и вили, а за някаква измислена сапунка. 

Той е крадец!“, вика Ганя с пяна на уста. 

Добре, де – кажи какво открадна“. 

Мълчи и гледа тъпо.

Бюджетът – милиард и половина излишък, нищо, че ония говорят за „фалирала държава“, Лукойл най-после ще плати данък, БДЖ излезе за пръв път от 10 години на печалба, увеличиха пенсиите, увеличиха заплатите на учителите и медиците. Излязохме на първо място (!!!) в ЕС по ръст на производителността, износът се повиши. Какво е откраднато? Как може да си прибираш увеличената пенсия в джоба и да викаш, че са крадци?“ 

Ъ… ъ…“, мълчи и гледа тъпо, „А-а-а-а! Той и Ленаааааа! Държат се за ръцеееее!“ 

Да ви имам проблемите. 
 

 

Последвайте канала на

Александър Томов
5077 0

Свързани новини

Водещи новини