Еколози: Не искаме да пречим на развитието на спорта и туризма у нас

  • 28 юни 2012 09:04

  • 393
  • 0
Еколози: Не искаме да пречим на развитието на спорта и туризма у нас
©

От шест месеца насам се опитваме да проведем срещи и дискусии с представители на всички партии относно състоянието на горите из използването на горските площи за спортни съоръжения. Това, че управляващите отказаха обсъждане, още повече разгневи хората. Това заяви в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия Андрей Радев от Сдружение за дивата природа "Балкани".

Според РЗС протестите на еколозите срещу Закона за горите пречат на развитието на туризма и спорта в България. Ние не целим това, заяви Радев. Той коментира, че спорният закон не подпомага развитието на ски спорта и туризма, а действа в подкрепа най-вече на няколко компании, които искат да инвестират в преобразуване на природните паркове и да печелят от дейността си.

Думите на министър Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на, че в момента се залесява повече, откогато и да е било, и гората дори вече завземала земеделски площи, Андрей Ковачев от ПП „Зелените“ коментира като неверни. В момента има самозалесяване на пасища, което се получава, защото няма животновъдство у нас. В България ядем вносно месо, а нищо не произвеждаме, обясни Ковачев и допълни, че за липсата на животновъдство също е виновен спорен закон.

Последвайте канала на

393 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини