Обмислят въвеждането на допълнителни COVID мерки в Пернишкo

  • 22 юли 2022 15:54

  • 584
  • 2
Обмислят въвеждането на допълнителни COVID мерки в Пернишкo
© google maps
Слушай новината Слушай новината

Обсъжда се въвеждането на допълнителни противоепидемични мерки в Пернишка област, съобщи на заседание на Областния щаб за превенция и предотвратяване разпространението на COVID-19 директорът на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) д-р Александър Златанов.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33017

По думите му те ще са насочени основно към местата, където има по-голямо струпване на хора - градски транспорт, хранителни обекти и мероприятия, провеждани на закрито. От днес в региона са в сила временни противоепидемични мерки.

В Пернишка област 14-дневната заболеваемост към 6 и 7 юли е била 88,02 промила на 100 000 души, при хоспитализирани 13 души. Към 20 юли същият показател вече е 228,77 промила, при 270 заболели и 22 хоспитализирани. Петима са починали от инфекцията за същия период.

Нови COVID мерки в Пловдив от утре

"Циркулиращият сега щам се разпространява много бързо. Мога да го оприлича на възникнал пожар. Разликата с предишните щамове е, че в много от случаите бързият антигенен тест се позитивира в края на симптомите на пациента. Което означава, че един антигенен отрицателен тест не дава никакъв повод за спокойствие", обясни д-р Златанов, цитриран от БТА.

В МБАЛ "Рахила Ангелова" в Перник, която поема най-много пациенти, в момента са настанени 15 болни от COVID-19 в инфекциозно отделение. Тава са възрастни хора, с придружаващи заболявания, каза директорът на болницата д-р Анатоли Митов. По думите му болницата създава допълнителна организация, която да позволи да посрещне по-голям брой пациенти.

Председателят на местната организация на общопрактикуващите лекари д-р Борис Косаров изрази задоволство от новия бюджет за първичната помощ.

Миналата седмица от Центъра за спешна медицинска помощ са били обслужени около 500 пациенти, съобщи неговият управител д-р Валери Симеонов. Засега на 15 от 22 съмнителни е доказано наличие на коронавирусна инфекция. Предходната седмица болните са били седем. Чувства се вълна, каза д-р Симеонов.

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
584 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.07.22 | 16:45

2
видяла жабата, че подковават коня и тя се наредила!
Умник Гюро

2022.07.22 | 16:31

1
Сатанистите ни агитират да се ваксинираме... Ами може ли някой да ми обясни защо американският президент Джо Байдън се зарази от Ковид-19 за 3-ти път? Той си е бил 2 ваксини и 2 бустъра и би трябвало да пращи от здраве! А сега слушайте Бай ви Гюро: ваксините унищожават имунната ви система и на практика заболявате перманентно от СПИН... Ако междувременно вече не сте пукнали от тромбози, инфаркти или вече не сте се превърнали в Зомби, тъй като ДНК-то ви също е прецакано и е мутирало. Накрая, пораженията от тези генетични отрови се предават и на поколенията, както доказаха учените от Университета в Малмьо, Швеция... Хайде сега, слушайте сатанистите и отивайте бодро да се ваксинирате пардон... самоубивате!

Добави коментар

Водещи новини