Фандъкова: Изказванията за спиране на газоподаването към "Топлофикация София" са недопустими

  • 22 юли 2022 14:13

  • 926
  • 5
Фандъкова: Изказванията за спиране на газоподаването към "Топлофикация София" са недопустими
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

В последните дни чухме безпрецедентни и недопустими изказвания на "Булгаргаз" и КЕВР за спиране на газоподаването към „Топлофикация София” от 1 септември. Това каза кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска на брифинг на Столичната община.

В него участие взе и председателят на СОС Георги Георгиев. 

Фандъкова допълни, че шефът на Комисията за енергийно и водно регулиране се е съгласил на тази крачка с мотива тези количества газ да се нагнетят в газохранилището в Чирен. И нарече „подобно поведение на държавни институции и компании” абсурдно.

Припомняме, че на 21 юли Комисията за енергийно и водно регулиране започна извънредна проверка на дружеството.

СОС разглежда днес дали да има разсрочване на задължения към "Топлофикация София"

Проверката е назначена след получено писмо на „Булгаргаз“ ЕАД за просрочените задължения на „Топлофикация София“ по договор за доставка на природен газ, които към 18 юли са в размер на 328 228 561 лв. Освен погасяване на дълговете, „Топлофикация София трябва да осигури необходимия паричен ресурс за заплащане и на текущото си потребление през предстоящия отоплителен сезон, в случай че ще продължи договорните си отношения с „Булгаргаз“ ЕАД, свързани с доставка на природен газ. 

Проверката на КЕВР ще приключи до 5 август.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
926 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
И КАКВА СТАНА ТЯ???

2022.07.22 | 20:34

5
ГЕРБ БЯХА И СИ ОСТАВАТ НАЙ ЧИТАВАТА ПАРТИЯ В БЪЛГАРИЯ!!!
СофиАнец

2022.07.22 | 16:20

4
Селинджерите дойдоха тука, а в същото време пренасочват изработените от НАС пари към прованса, сега искат и газа да ни вземат от най-голямото топлофикационно дружество. 60% от БВП се произвежда в София-град и София-област. В другите населени места никой не инвестира и никой не прави нищо, а пристигат наготово. Един пример - плащат 11 лева данък за МПС в родното си село, а замърсяват нашия въздух с него. Докога така? Докога останалата част от страната ще ни краде??? Да не стане втори Донбас?!!!

2022.07.22 | 16:06

3
ти ще ни оправиш, както с градския транспорт!
Умник Гюро

2022.07.22 | 14:20

1
Сатанистите ни агитират да се ваксинираме... Ами може ли някой да ми обясни защо американският президент Джо Байдън се зарази от Ковид-19 за 3-ти път? Той си е бил 2 ваксини и 2 бустъра и би трябвало да пращи от здраве! А сега слушайте Бай ви Гюро: ваксините унищожават имунната ви система и на практика заболявате перманентно от СПИН... Ако междувременно вече не сте пукнали от тромбози, инфаркти или вече не сте се превърнали в Зомби, тъй като ДНК-то ви също е прецакано и е мутирало. Накрая, пораженията от тези генетични отрови се предават и на поколенията, както доказаха учените от Университета в Малмьо, Швеция... Хайде сега, слушайте сатанистите и отивайте бодро да се ваксинирате пардон... самоубивате!
Сандокан

2022.07.22 | 14:34

2
Гнусен заразен селянин. Ваксините спасяват животи и да боледуваш, но много по-леко глупако.

Добави коментар

Водещи новини