Опозицията лично се погрижи за туристическия сезон – докараха автобуси с туристи в София за протест, ходене на мол и снимка (и още от седмицата…)

  • 24 юни 2022 17:13

  • 3957
  • 0
Опозицията лично се погрижи за туристическия сезон – докараха автобуси с туристи в София за протест, ходене на мол и снимка (и още от седмицата…)
© Булфото (архив)

И тази тежка и жегава седмица се изниза от календара, оставяйки ни тежки психически поражения. Хубавата новина е, че е петък, който, както знаем, ей сега ще прелее в понеделник, но вместо да ви развалям настроението, като ви напомням колко е кратък уикенда, чакайте да ви го разваля, като ви разкажа какво се случи през седмицата. 

Аз ѝ викам седница, а не седмица, щото всички седяхме и чакахме: да падне правителството, Слави да си вдигне телефона, Тошко да измисли нова смешка, да има протести, някоя друга партия да се разцепи, Пеевски да иде на работа, Слави да се покаже… 

… почти всичко, без последното, се случи. Случиха се и някои други неща. Да видим:

 

Първо лошата новина: от маймунската шарка ще трябва да се пазите двойно и тройно повече отколкото от COVID, щото да не ви излезе име, че сте гей. 

Няма шега, няма майтап. По някаква причина, медиите или някакви хора из медиите решиха, че им е скучно това лято ли, жегата ли ги напече, но така или иначе родиха, че маймунската шарка се предавала по гейовете…

А сега де!

През осемдесетте и деветдесетте СПИН беше срамна болест и болните от нея веднага ги брандираха като гейове. 

Колелото се завъртя, дами и господа, сега е маймунската шарка. 

Ясно ви е, че всички могат да се разболеят от дадена ЗАРАЗНА болест, но на най-гласовитите, дето се правят на комедианти, не им е ясно – à сте пипнали болестта, à са ви заклеймили. 

С COVID беше друго – хванеш го, изкараш го, после си герой, викаш: а!—грипче, нищо работа, два пъти го карàх на крак, нищо ми нема!

Сега обаче е друго. Здрав, нездрав все тая… как го пипна, а? Навежда ли се, какво стана? С кого?

А за българина, както знаем, е много по-страшно да го помислят за гей, отколкото да умре. 

Поне сме сигурни, че профилактиката и пазенето сега ще е много повече…

А-а-а-а… това ли била работата?! Сега ми светна! Те са го измислили тоя номер, за да ги накарат да се пазят повече… Хитро. Е, да бяха се сетили и ковида да го изкарат гей-болест, нѝ един случай нямаше да има, всички щяха да са се опаковали в маски и по 14 бустерни дози да си бяха били.

Нищо, де – по-добре късно отколкото никога. 

Правителството падна, Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически каза, че го е свалила Митрофанова, Митрофанова не отрече. Даже и тя реши да се пробва да е комедиант и да пише смешки (много е досадно, когато аматьори ти се бъркат в занаята, ама са известни и ги харесват, щото са известни – все едно Джони ДепДжони Деп Джон Кристофър - Джони Деп (Johnny Depp) е роден в градчето Оуенсбъроу, щат Кентъки, САЩ. Tой е как свири на китара – не му се получава, ама пак му се кефят, щото е Джони Деп…).

Митрофанова реши да си признае, даже надцака твърдението с още едно: че тя и Русия са виновни за всичко, не само за падането на правителството. На мен нищо от това не ми се стори смешно, не знам за вас, но както казах: много е досадно, когато аматьори ти се бъркат в занаята, ама са известни и ги харесват, щото са известни.

Като заговорихме за Митрофанова…

Абе, Къде е Радев? 

Баш сега ли се умълча?

По принцип, не можеш да се отървеш от радеви мнения по какво ли не, дава ги откъде ли не. А сега не мож го намери един лаф да пусне. Нѝ юмрук, нѝ нищо.

Реди отбора сигурно. 

Възрожденците на републиката и К.К. a.k.a. Kopeikin лично се погрижиха за туристическия сезон това лято, подпомагани от пашата на родната политика и децата на цветята (герберите са чудно красиви цветя), като докараха не един и два автобуса с туристи на Софията. Целта беше да се свали правителството с агитка, а не така – скучновато иначе – без агитка. 

Някои казват, че се били уплашили от протестите на спонтанно събудилите се граждани, но истината вероятно е друга – а именно: взимат присърце воплите на туристическия, транспортния, ресторантьорския и други от най-важните браншове. Доведоха ги на екскурзия, доведоха ги с организиран и ПЛАТЕН транспорт, пиха, ядоха, отидоха на мол, на метро се возиха, снимаха се и се прибраха, заедно с Христинка – на село. 

Докато сме на темата:

Елена Г. от партията на К.К. a.k.a. Kopeikin се възмути, че за автобуси има, а безотчетните на депутатите на партията К.К. си ги прибира и не им дава да си ги харчат. И напусна партията. 

Така, втора партия започна люспенето. 

Интересното е, че отношението към това острие на партията е било доста лошаво от самата партия. В чат, който тя самата сподели се вижда размяна на реплики:

- За Гунчева става дума. Ще ѝ берем срама за пореден път. 
- Какво е изсипала отново?
- Нищо, за старото става дума. Просто сега го притоплят. Освен ако няма нещо ново, за което да не знаем. 

Каза и че ѝ забранили да говори и че там нещо я изоставили сама да си носи срама… кръста, исках да кажа.

После написа още доста неща Елена Г.

А именно, че кадрите в партията са „тотал щета“ (нейни думи, не мои) и че „хора няма“. 

Оказа се, че шефът ѝ и той все за „кадри“ и специалисти говореше, но не е обичал много да тия кадри да му се бъркат или да говорят, малко като при Дългия, ама чудо голямо. 

Нищо де… важното е, че ѝ намериха заместник в партията – таксиметров шофьор. Смятате, че си измислям, нали? Такава фантазия чак нямам. Това, ако го напиша в художествено произведение, читателят ще спре да чете и ще го захвърли, заключавайки, че това е прекалено скалъпена измислица и никога не би се случила в истинския живот. 

Както казах: всичките станаха комедианти. 

Сетих се и за други две неща:

1. на Kopeikin, ако му събереш инициалите от името, фамилията и прякора, се получава ККК. Интересна работа;
2. Елена Г. и нейното „хора няма“ ме подсети за един виц:

„Вървя си по улицата, жега, срещу мене – в маранята – гледам трима улави, скачат нещо. Таман да ги заобиколя, скачат пред мене и единият вика:
- Стой! Ние сме седемте самураи!
Гледам го, гледам го, пà го питам:
- Е, що сте само трима бе?
Оня нещо се вкисна, увисна му лицето едно такова, пà вика:
- Нема хора бе…“ 

Като заговорихме за случайно попаднали хора, се сетих, че видях един много готин лаф. Той беше по повод досадни безделници, дето пишеха глупости в една група у фейса, но няма как да не го споделя:

„… ето с какво да си осмислите случайното съществуване…“

Много е як, нали? „Случайното съществуване“ – демек: мама и тати други планове са имали, но някой не е извадил навреме греблото от фурната и ей го нà – сега, така и така си тука, поне виж там с нещо да се занимаваш. 

На Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически му се караха и го наричаха национален предател, защото го подозирали, че еднолично ще свали ветото за Македония, сега му викат „страхливец“, защото не е свалил ветото еднолично. 

А де! 

И думите „национален интерес“ така и никой не можа да ги разшифрова какво означават. 

Едни викат, че било национален интерес това френско предложение, защото с него (ама така е като никой не го е чел…)…

… защото така с него Македония целият ЕС щял да я следи дали си изпълнява задачите към България, а не само ние да си имаме ядове. 

Другите пък викат, че „националният интерес“ бил там нещо друго – ама не им се разбира много, че изреченията им едни дълги такива, нещо за история викат, карат ни се по телевизора, тропат, пенявят се, искат Македония да е България, аз си викам: мàни, трай, да не се усетят Турците тия земи какви са били преди това, а италианците и гърците подсетят ли се – уйде коня у реката. 

À па Тошко днеска вика: „Ще говоря аз, ще виждате мен, но ще чувате думите на г-н Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в“. 

Аз пà си мисля: нямаше ли да е по-лесно да виждаме г-н Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в, него да чуваме и да не ни се налага да си представяме кой говори. Той нали не е само холограма във Фейсбук? 

Нали?

Пеевски даже дойде веднъж до парламента. 

Аз пък обещавам повече да не казвам: вие по-голяма тъпотия не можахте ли да измислите…

Защото някои хора го приемат за предизвикателство и се мъчат да се надскочат. 

 

Александър Томов
3957 0

Свързани новини

Водещи новини