Пресаташето на "Пирогов" подал оставка, бил се обидил

  • 24 юни 2012 12:52

  • 2117
  • 1
Пресаташето на "Пирогов" подал оставка, бил се обидил
©

"Напоследък профилът на "Пирогов” се подменя – от спешна болница тя се превръща в дребна хирургия, в която изрязваме кожички и нокти, за да си изкарваме парите. Губим истинските си пациенти", заяви пред ТВ 7 уволненият шеф на травматологията в лечебното заведение Бойко Тошев, загубил надежда, че смяната на ръководството на спешната болница ще премахне порочните практики в нея.

"Уж сме стълб на спешната медицина, а намаляха спешните операции. Намаляха и плановите и всичко това за сметка на нискоразходните операции, които водят до неясно допълнително заплащане на персонала", коментира д-р Тошев.

Той се затрудни да обясни защо се наричат нискоразходни. Но според него "Пирогов” плащал 40% допълнително за разпределяне между лекарите, които участват в тях. Това се прави, за да се стимулира работата им.

На практика обаче една голяма част от хирурзите работят за заплата, а тарикатите участвали само в нискоразхосни операции.

Пред Кулезич д-р Тошев обясни, че не познава обвиняемия по делото "Октопод" Марчело Джотолов, който се подхлъзна и беше лекуван в "Пирогов".

"Медиите подхванаха този балон. Аз не съм казвал име, казах, че за лице, което е било интересно на службите, дойде писмо да се даде експертиза за състоянието му. Имаше натиск да го направим, без да сме го виждали. Не знам кой е този човек.”

На свой ред пресаташето Стоян Узунов обяви, че е подал оставка.

"Конкретният повод е публикация във вестник за черни списъци за чакащи трансплантации. Простотии, на които никой не би повярвал. Приели сме били Багата с 6 г кокаин в кръвта и други подобни. Нарекоха ме луд човек. Това ме засегна", обясни оставката си Узунов, който пусна преди ден хорър-съобщение до медиите.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2117 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.06.24 | 17:15

1
Чобека се опитваше да подходи нестандартно, прекали, макар че нямаше избор - длъжен беше, очевидно без успех...

Добави коментар

Водещи новини