Вдигат заплатите във ВМЗ-Сопот

  • 10 юни 2022 09:45

  • 681
  • 0
Вдигат заплатите във ВМЗ-Сопот
©

„Изключително съм доволен, че първото ми влизане във ВМЗ-Сопот в качеството ми на изпълнителен директор е да подпишем колективния трудов договор“.  Това каза на среща със синдикатите вече бившият управител на София област Иван ИвановИван ИвановИван Иванов е роден през 1975 в гр. Шумен, завършва средно образование в гр. Шумен в ГПЧЕ „Никола Й., който пое ръководството на ВМЗ-Сопот преди няколко дни.

Той изрази надежда, че заедно с тях ще работят за общите цели, а именно заводът и хората, които работят там, да са добре.

Новият колективен трудов договор предвижда по-добри условия за работниците, а заплатите ще бъдат увеличени, предаде бТВ.

ВМЗ: Нинова е в заблуда, дружеството е напът да отчете рекорден приход през 2022 година

Договорени са по-добри условия за размера на основния платен годишен отпуск, който е съобразен с общия трудов стаж на всеки един работник. Максималният размер е 26 работни дни. Договорени са и по-добри социални придобивки – ползване на безплатен транспорт, минимална работна заплата за Коледа и Нова година при добри финансови резултати на дружеството.

По-добри условия за заплащане на положения извънреден нощен труд. При платения отпуск е договорено и изплащане на ползване на допълнителни два работни дни при кръводаряване по време на кампании в завода.

Новото, което се е постигнато като договореност, е, че ваучерите от 80 лв. ще станат 200 лв.

Десислава Станева
681 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини