Милен Керемедчиев: Крайният потребител няма да види намаление на цените на природен газ

  • 01 юни 2022 17:27

  • 464
  • 1
Милен Керемедчиев: Крайният потребител няма да види намаление на цените на природен газ
© Нова нюз
Слушай новината Слушай новината

Нивото на депутатите достигна своите дъна. В предишните две Народни събрания имаше интерес към работата на народните представители. Влязоха нови партии, имаше нови желания, имаше подем към интереса на обществото. Този тип поведение беше забравен, но има нов представител, който запълва този ваккум. Така коментира бившият заместник-външен министър Милен Керемедчиев напрежението в парламента днес между депутат от "Продължаваме промяната" и лидерът на "Възраждане".

Керемдчиев коментира и предложението на "Булгаргаз" Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) газът да поевтинее с малко над 13% от днес. 

Да не бъда лош пророк, но няма да има понижение на цените към крайния потребител. Предишните очаквания бяха увеличение и на другите енергоизточници. Интерконекторът с Гърция ще доведе азерски газ, който е по-евтин. Посещението на министъра на енергетиката на Азербайджан беше важно, защото беше приет не само на ниво министри, но и от премиера и президента. Основното понижение, което можем да очакваме е от азерския газ. Но крайният потребител няма да види намаление, посочи зам.-външният министър. 

"Булгаргаз" предлага газът да поевтинее с 13% от юни

Терминалите за втечнен газ са много малко и бързо се изграждат нови. Европа се опитва за 10 месеца да навакса това, което е пропуснала за години. светът изгуби тези години, неочаквайки да се случи това, което се случи, добави още той. 

Няма да има недостиг на електричество, на парно, на вода за нашите домакинства. Заради войната в Украйна, колкото и да е близо до нас, няма да имаме затруднения с доставките на енергоизточници и хранителни стоки, но те ще бъдат на много висока цена. Инфлацията достигна 14%, което е доста тревожда цифра. Говори се че ще стигне до 20%, допълни още Керемедчиев. 

Бившият заместник-външен министър коментира и ситуацията с украинските бежанци у нас. 

Бях на границата между Украйна и Унгария, за да видя как се спратвят те. Унгарските власти бяха направили перфектна организация. Така че за 2 минути бежанците да бъдат насочени. Съгласен съм с президента, че изтървахме златна възможност да интегрираме тези хора. Голяма част от тях не остават в България. С тези, които остават ние се отнасяме по много унизителен начин, отбеляза още Керемедчиев. 

Виолета Симеонова
464 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.06.01 | 19:01

1
В Пoлша, Улгария и Чехия за 2 минути насочват бежанците към фургони и лагери. Никъде в Европа не са ги насочвали в хотели на първа линия.

Добави коментар

Водещи новини