22-годишният Георги се нуждае от подкрепа в борбата с рака

  • 29 май 2022 09:01

  • 888
  • 2
22-годишният Георги се нуждае от подкрепа в борбата с рака
© Фейсбук

В Истанбул една майка се бори за живота на сина си. За пореден път. Чувала е страшни диагнози за детето си, но нито една не я накарала да се откаже.

Христина Китипова чува преди седмици в българска болница за пореден път да се откаже, че няма шанс, но тя е уверена, че детето й ще живее.

Сега, една тема, която екипът на bTV следи. За едно момче със силен дух и желание за живот и неговата майка, която не губи нито за миг надежда, че целият този кошмар, който преживяват, ще свърши съвсем скоро.

Христина е майка на 22-годишния Георги. От четири годишен се бори с левкемия. У нас е диагностициран с неизлечима туморна формация на шията. Но болницата в Истанбул, където преди две години спасяват живота му,  поема лечението му.

След операцията, туморната формация в шията му е успешно премахната преди дни, но борбата с болестта продължава.

„Важното е че прогнозите са добри, професорът, която му прави трансплантацията е на мнение, че това е съвсем абсолютно възможна за овладяване ситуация. Няма нищо фатално в случая , въпрос на време е, на усилия и на лечение“, казва майката Христина Китипова.

Тя казва още, че след операцията започват да му се връщат усещанията в крайниците, а хирургът е на мнение, че от 3 до 6 месеца Георги ще възстанови двигателните си способности.

За едно нормално семейство сумите, които искат от болницата са непосилни, затова се обръщат и със зов за помощ.

„В момента имаме нужда от още пари, с които да можем да платим цялото лечение, което предстои. Тази оферта последната, в тази болница в която сме в момента,  е 30 000 евро за 1месец, 1000 евро на ден е лечението на Георги“, казва още майката.

Близките и приятелите на Георги, очакват с нетърпение да се завърне в България и отново да бъде полезен както на себе си, така и на другите.

Ако имате желание и възможност да помогнете на Георги, можете да го направите, дарявайки средства.

Сметка в лева в банка

ДСК: BG56STSA93000027454641

BIC: STSABGSF

Сметка в евро в банка ДСК: BG52STSA93000027454713

BIC: STSABGSF

Титуляр: Георги Христинов Китипов

Paypal: da.podadem.ruka.na.georgi@gmail.com

Радина Лазарова
888 2

Коментари 2

Добави коментар

2022.05.29 | 11:10

1
Да съдят държавата, която вместо да се погрижи за него най-напред обслужва чужди богати уж бежанци
Протестиращ

2022.05.29 | 11:20

2
Нещастен руски трол! Господ вижда какво правиш!

Добави коментар

Водещи новини