Как се стигна до инцидента с ученичката от Стара Загора?

  • 13 май 2022 08:59

  • 730
  • 0
Как се стигна до инцидента с ученичката от Стара Загора?
© Pixabay

Шестокласничка от Стара Загора се удави в градския канал. Момичето е било със съученици и приятели, които са съобщили за инцидента на свой учител.

11. основно училище се намира в квартала, през който минава част от канала, където е станал трагичният инцидент в Стара Загора. Там в момента е пребазирано средно училище „Христо Ботев“ заради ремонт в сградата, където обичайно учат учениците.

„Имало е и други ученици, не само от нашето училище. Всички те са много стресирани, както и колегите. От вчера училищният психолог работи с тях“, каза пред бТВ Мариана Христова, зам.-директор на СУ „Христо Ботев“.

В момента текат следствени действия на полицията и тепърва ще се изясняват обстоятелствата около инцидента.

Децата най-вероятно са се разхождали и са играли там, а Мариана Христова няма представа защо каналът не е бил обезопасен.

От Регионалния инспекторат по образование са готови при необходимост да окажат психологическа помощ на учениците, учителите и родителите.

Инцидентът е станал след приключването на учебните занятия, така че по думите на Милена Йолдова, началник на инспектората, отговорността не е на училището.

Шестокласничка загина нелепо в канал в Стара Загора

Каналът е собственост на „Напоителни системи“. Той е дълъг около 26 км и малка част от него преминава през града. В по-централната част той е обезопасен, но там, където е старала трагедията, не е. Няма огради и има голяма растителност.

 

Десислава Станева
730 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини