Шестокласничка загина нелепо в канал в Стара Загора

  • 12 май 2022 18:54

  • 8435
  • 1
Шестокласничка загина нелепо в канал в Стара Загора
© Булфото архив
Слушай новината Слушай новината

Шестокласничка е загинала нелепо при опит да извади падналата си обувка от канал, преминаващ през Стара Загора. Трагичният инцидент е станал в ранните часове на 12 май. Това потвърдиха от регионалния инспекторат на образователното ведомство, цитирани от "Телеграф".

Заедно с жертвата е имало още няколко нейни връстници, двама от тях направили опит да я извадят от водата, но не успели. Изплашените деца са се върнали в училището си и там уведомили преподавател, който на свой ред подал сигнал на телефон 112.

Трагедия! 13-годишно българче загина в Испания

С присъствалите на мястото хлапета веднага е започнал работа училищният психолог.

Инцидентът е станал след края на учебните часове, уточниха от СУ „Христо Ботев“, където не скриха притеснението си от случилото се. ОТ ОД на МВР – Стара Загора отклониха питанията за трагичния случай под претекст, че все още се работело.

Дълбокият на места до 4 метра канал преминава през южната част на Стара Загора. По него тече водата, преминала през турбините на частната ВЕЦ. Съоръжението е собственост на държавното "Напоителни системи" ЕАД , което има задължението за обезопасяване подстъпите към него.

От районна прокуратура – Стара Загора коментираха че е образувано досъдебно производство по член 122 от НК, вървят процесуално-следствени действия на местопроизшествието, разговаря се с всички свидетели.

Последвайте канала на

Novini.bg
8435 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.05.12 | 21:32

1
Трагедия!!! Горкото дете...

Добави коментар

Водещи новини