Алибегов разкри: Комуникация липсва с правителството

  • 12 май 2022 09:11

  • 300
  • 3
Алибегов разкри: Комуникация липсва с правителството
© Bulphoto/архив

Ресторантьорският бизнес се обърна към Европейската комисия за продължаване на мярката 60/40 и през лятото, защото тази подкрепа към момента е предвидена до края на юни.

Тя беше въведена заради COVID ограниченията. Такива вече няма, но пък браншът е притеснен за бъдещия туристически сезон.

„Комуникацията с правителството, специално с Министерството на труда и социалната политика, отсъства. Тъй като чакахме доста време, решихме, че няма да се случи нищо, очевидно управляващата коалиция няма интерес към диалог с малкия и среден бизнес. Затова се обърнахме към ЕК и към евродепутатите там, които най-вероятно ще реагират доста по-бързо. Надяваме се тази мярка да бъде удължена“, заяви председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

Той добави, че са поискали възстановяването на мярката в предишния ѝ вариант, който беше с 20% спад на оборота.

„Така и не получихме и отговор от правителството кой промени тази мярка, без да има среща с бизнеса и без да бъде обсъдена. Мярката за заетост е една от най-важните, заедно с редуцираното ДДС, тъй като претърпяхме страшни загуби в последните две години и тази мярка помага много за продължаване на заетостта, даже при спад на приходите. Разходите са се покачили 3-4 пъти спрямо 2020 г.“, обясни Алибегов.

„Основните ни искания са да се регулират цените на газа и бензина, помощите за тока бяха изключително ниски през цялото време, а от 1 май няма и такива. Сега не знаем с какви цени на тока и газа работим“, заяви той.

Ричард Алибегов: Време е за социални мерки

Десислава Станева
300 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
митьо

2022.05.13 | 01:00

3
За кво искаде да си говорите с правителството? Ша искате пари и вий, нали? Ми кък да искат да говорят с вас тогаз.

2022.05.12 | 09:26

2
Какво да ти направи държавата нацвъкал си навсякъде заведения и никой не ги посещава заради скъпотията просто ги затваряш.
Добри

2022.05.12 | 09:15

1
Тоз за какво реве още? Егати нахала!

Добави коментар

Водещи новини