Мостът над река Струма в Симитли вече има Акт 16

  • 11 май 2022 16:43

  • 368
  • 0
Мостът над река Струма в Симитли вече има Акт 16
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Държавната приемателна комисия, свикана от ДНСК, издаде Акт 16 за моста над река Струма в Симитли. Това означава, че до една седмица ще бъде издадено и разрешението за ползване, с което съоръжението ще бъде въведено в експлоатация.

Държавната приемателна комисия провери на място и по документи годността за въвеждане в експлоатация на новоизградения мост над река Струма. Той е част от строителството на лот 3.1 от магистрала „Струма“ между Благоевград и Крупник. Мостът беше изграден от Агенция „Пътна инфраструктура“, за да осигури транспортен достъп при изграждане на лот 3.1 от АМ „Струма“. Комисията не е установила пропуски или отклонения от заложените в проекта параметри въз основа, на което състави без забележки Акт 16 с предложение за издаване на разрешение за ползване. Това ще позволи на Агенция „Пътна инфраструктура“ да извърши необходимите промени на временната организация на движението в участъка. 

Отворени са офертите за надзор при строителството на лот 3.2 Крупник - Кресна от АМ "Струма"

Искането за сформиране на държавна приемателна комисия постъпи в ДНСК на 29 април т.г. Комисията беше свикана в съкратени срокове, за да може мостът да се пусне максимално бързо, съобщават от пресцентъра на ДНСК.

Филип Епитропов
368 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини