Забраняват каруците в Ловеч

  • 21 юни 2012 10:36

  • 662
  • 1
Забраняват каруците в Ловеч
©

Кметът на Ловеч предлага общинският съвет да одобри забрана за движението на каруци в рамките на града, съобщиха от пресцентъра на градоначалника Минчо Казанджиев. Изключение се прави единствено за крайните квартали Гозница и Продимчец, съобщи Дарик радио.

За целта местният парламент трябва да промени Наредба 2 за организацията и безопасността на движението, дисциплината на водачите на превозни средства и пешеходците на територията на община Ловеч. Предложението на кмета е да се създаде нова глава в документа - „Движение на пътни превозни средства с животинска тяга". Според нея, пътни превозни средства с животинска тяга се допускат за движение по улиците, отворени за обществено ползване на територията на община Ловеч, след като бъдат регистрирани.

Регистрацията се прави от кмета на общината или от кмета или кметския наместник на съответното населено място по местоживеене на собственика. Той получава регистрационен талон и регистрационна табела с номер. За да се случи това обаче, пътните превозни средства с животинска тяга трябва да са предварително оборудвани, както изискват Законът за движение по пътищата и правилникът за приложението му - да имат два жълти светлоотразителя отпред, два червени отзад, а през нощта - отзад вляво да е поставено светещо тяло, излъчващо бяла или жълта добре различима светлина, да са снабдени с предпазни престилки за животински екскременти. Табелата с регистрационния номер трябва да е поставена на видимо място - отзад, отпред или отстрани.

Последвайте канала на

Novini.bg
662 1

Коментари 1

Добави коментар

2012.06.28 | 11:43

1
На всякъде трябва да се забранят, но ако се управляват от мангали :)

Добави коментар

Водещи новини