Проф. Дронзина: Войната печели този, който има кауза, Украйна я има

  • 09 май 2022 14:34

  • 1715
  • 18
Проф. Дронзина: Войната печели този, който има кауза, Украйна я има
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Войната печели този, който има кауза. Така, както са печелили битките навремето ген. Колев и неговите войници. Каузата на правдата е на страната на Украйна в тази война и поради това не се съмнявам в нейната победа. Това каза пред БНР проф. Татяна Дронзина, политолог и университетски преподавател. 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 6683

По думите ѝ не е редно да се премълчава, че 9-и май е ден на победата на целия свят над фашизма, защото и много държави, а не само Съветският съюз, са допринесли за тази победа. 

"В речта си на парада в Москва Путин не употреби израза "специална военна операция", което може да ни накара да мислим, че може по-късно днес или през следващите дни да обяви пълномащабна война в Украйна. Путин не обяви мобилизация и отмени въздушната част от парада, което е показателно", каза проф. Дронзина.  

Путин: Войниците на руската армия и бойците от Донбас се сражават на собствената си земя

Тя уточни, че обявяване на мобилизация ще позволи на Русия да съди дезертьорите и тези, които отказват да служат във войските, които изпраща в Украйна.

Проф. Дронзина коментира с разочарование, че очакването в днешна Русия да се появи антипутинско и антивоенно движение е неоснователно, защото там "няма критична маса от хора, които могат да го формират".

"Не смятам, че войната в Украйна ще свърши бързо", прогнозира политологът. 

Татяна Дронзина коментира думите на лидерката на БСП и вицепремиер Корнелия Нинова, че Русия е приятелска страна на България: "Тя казва това, когато Русия ни постави в списък с вражески държави, когато ни врътна кранчето и ни спря газа и т.н. При това положение какво друго да мислим, освен че българският ляв политически елит има зависимости от Москва, които не са видими, но са много силни". 

Константин Тодоров
1715 18

Свързани новини

Коментари 18

Добави коментар
Еми...

2022.05.09 | 15:06

1
Войната я печели този, който има кауза и материална база. рашистан няма кауза, а материалната база на развития свят застана срещу него. рашистан е пътник, очаква го гражданска война и разпадане на множество малки държавици.
ШИБАМ CBИНЯТА ПЕЕВСКИ

2022.05.09 | 20:14

18
така е, украинците ще размажат путлер.
Еми...

2022.05.09 | 15:07

2
И това е дело единствено на рашиста вован владимирович путлер...
Волинско клане - Уикипедия

2022.05.09 | 18:52

15
От "четивото" за признанието, за лъжата, за "Духа" на Киев - То трябва да си със страшни отклонения/малформации да го вярваш... Украйнските нацисти/фашисти са си лъжа - след лъжа... Излъгаха и за "оня" доброволец с детенцето, който се оказа от "врага" ... Излъгаха и за "оная" с превързаната глава, пред взривения блок, която се оказа от газова експлозия от Челябинск - и то от преди повече от 6 години... Излъгаха и за свалените 8 хеликоптера/самолета над Одеса - оказаха се от видео играта Арма 3... Излъгаха и на официалната страница на Украйнската Рада, че ще им даваме/пращаме самолети... Кирил Петков горкия, като го питаха журналистите - се хвана за главата... Вика - "Ако имахме десет самолета, нямаше да се чудим кой и как да ни пази въздушното пространство..." Тия стават само да си драскат св*ас*ти*ки, ес*ес, тотенкопф, бяла гордост/сила - по ръцете/краката... Лошото е, че и от Рашките нищо не става... Не могат един път за винаги, да изтрият тия нацисти/фашисти от лицето на земята... Друг е въпроса и те що за стока са де... Но поне няма за тях клипове, като за украйнците, на които татуирани нацисти/фашисти да "преподават" на деца...
Хахаха

2022.05.09 | 18:54

17
И ония, които се предадоха позорно на Змийския Остров...
Смърт мръсна да бъде!!!

2022.05.09 | 18:53

16
Украйна има нужда (и то спешна!!!) всички нацисти/фашисти (дори жени и/или деца!!!) да бъдат избесени по стълбовете!!! Това важи и за всички други (задължително и в България!!!) държави, по земното кълбо - както и за всички други аборти, а именно - Смърт за всички нацисти, фашисти, комунисти, анархисти, американофили, русофили, украйнофили, путинофили, ционисти и всички тем подобни, умствени малформации!!! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!!! Тоя нефелника долу, чак ги бил подкрепял украйнските нацисти/фашисти бе... Хахаха така ще те подкрепим някой ден - от някой стълб... Хубава подкрепа и поддръжка ще ти дадем - ще има да висиш - ехеее :) Както се казва - когато и да ви избесим все ще е късно :) Час по-скоро трябва да изчистим майката Земя, от такива като вас :)
Това - /watch?v=jiBXmbkwiSw

2022.05.09 | 18:52

14
Последната буква, която е след главното ес е дабъл ю, но не се разчита добре... Някой я наричат дубъл ве... Ще се справите... Просто отворете произволен клип в Ютюб, и заменете с името на коментара, от по-горе, че не мога тук нито да пиша на английски, нито директен линк да дам... Култово видео на Гардиън, а не на тъй наречените Путинови пропаганди - за летен "детски" лагер на украйнските нацисти!!! От 9та минута е просто култово!!! Татуировки - с*ва*ст*ик*и , тотенкопф, ес*ес, че даже едно от момичетата, което се явява "учител" на клетите дечица, има на краката татуировка надпис - Бяла Гордост!!!!! НАЦИСТИ ДО МОЗЪКА НА КОСТИТЕ СИ...!!!!!!! Може би трябваше с А да го напиша... Нали нашите родни нацисти-хулигани, го бяха сгрешили на футболен мач, преди време... Трагикомично е просто...!!! Има и редица видеа/четива, пак на западни медии, а не на руски - с всички нацистки паметници в Украйна - с видео/снимки/географски координати... Интересно как още не са ги изтрили... Тайм, Гардиън, Вашингтон Поуст и още куп други...
Нацизмът се завръща! A дали - въобще си е тръгвал?

2022.05.09 | 18:52

13
Категорично се съгласявам и подкрепям - нацистите/фашистите реално се завърнаха на бял кон!!! При това по-силни от всякога!!! Иначе установен като престъпен режим, в момента в Европа и Америка (предимно в северна, но разбира се и в Аржентина, Чили, Парагвай и тем подобни потомствени нацисти/фашисти...) е пълно с нацисти/фашисти... Като вирус се множат... Няма проблеми, че са си надраскали по ръцете/краката св*ас*ти*ки, ес*ес, тотенкопф, Хи*тл*ер и тем подобни умствени малформации, на които до сега не само, че се гледаше с лошо око, но си и бяха подсъдни... Вече няма проблеми - рай настъпи за нацистите/фашистите... Даже и надписи като бяла гордост/сила - не пораждат укор, а даже напротив... Иронично или не, то България пак е на страната на нацистите/фашистите... Е... Ако не друго, поне този път нацистите/фашистите победиха... Да Ви е честито :) Предлагам след като унищожим руснаците, и им вземем ресурсите - да унищожим и всички цветнокожи, но без нашите братя ционисти/нацисти от Израел, че и те са си мургавелковци по принцип, но пък доста успешно/последователно/систематично, през няколко месеца унищожават Палестина и палестинските Гои :)
Нацизмът се завръща! A дали - въобще си е тръгвал?

2022.05.09 | 18:51

12
От "четивото" за българските (то и българските трябва да е в кавички - ама хайде, от мен да мине...) журналисти симпатизиращи/подкрепящи/обичащи украйнските нацисти/фашисти - Защо ги наричате националисти??? Това са си класически нацисти/фашисти... Ако бяха националисти, щяха да са си надраскали по ръцете/краката - я знамето на Украйна, я някой "герой" на Украйна... Да - ама не... Те изродите, си надраскали по ръцете/краката св*ас*ти*ки, ес*ес, тотенкопф, Хи*тл*ер и тем подобни умствени малформации... Както и надписи като - бяла гордост/сила... Това са си класически нацисти/фашисти, които си милеят за Хи*тл*ер и нацизма/фашизма като цяло... Луди ли сте? Кьорави ли сте? Платени ли сте? Или чисто и просто - и Вие сте си нацисти/фашисти, и си ги обичате такива изроди... Ами признайте си - от какво Ви е страх/срам... Кажете си - обичаме си ги тия, с надрасканите изродщини... Подкрепяме си ги... И ние сме такива - и ние сме като тях... Колко му е??? :)
иван

2022.05.09 | 15:26

4
КАКВА ТИ УКРАИНА ,ТАКАВА ДЪРЖАВА НЯМА,А ИМА ПРОДАЖНИ НАРОДИ КАТО ТЪИ НАРЕЧЕНИТЕ УКРАИНЦИ.....
Мико

2022.05.09 | 16:17

11
Бай Иване да ти го сложи кой те хване
иван

2022.05.09 | 15:29

5
КАКВА ТИ УКРАИНА ,ТАКАВА ДЪРЖАВА НЯМА,А ИМА ПРОДАЖНИ НАРОДИ КАТО ТЪИ НАРЕЧЕНИТЕ УКРАИНЦИ.....ВЕЧЕ СЕ ГОВОРИ ЗА БИОЛАБОРАТОРИИ АМЕРИКАНСКИ ВЪВ БЪЛГАРИЯ.ТОВА ЗНАЧИ ЧЕ СМЕ СТРАНА ВЪВ КОНФЛИКТА ,ПРОТИВ РУСИЯ И НАРОДА СИ БЪЛГАРСКИ...
Мико

2022.05.09 | 16:16

10
Бай Иван е да ти го сложи кой те хване
иван

2022.05.09 | 15:30

7
КАКВА ТИ УКРАИНА ,ТАКАВА ДЪРЖАВА НЯМА,А ИМА ПРОДАЖНИ НАРОДИ КАТО ТЪИ НАРЕЧЕНИТЕ УКРАИНЦИ.....ВЕЧЕ СЕ ГОВОРИ ЗА БИОЛАБОРАТОРИИ АМЕРИКАНСКИ ВЪВ БЪЛГАРИЯ.ТОВА ЗНАЧИ ЧЕ СМЕ СТРАНА ВЪВ КОНФЛИКТА ,ПРОТИВ РУСИЯ И НАРОДА СИ БЪЛГАРСКИ...
Мико

2022.05.09 | 16:16

9
Бай Иван е да ти го сложи кой те хване
иван

2022.05.09 | 15:29

6
КАКВА ТИ УКРАИНА ,ТАКАВА ДЪРЖАВА НЯМА,А ИМА ПРОДАЖНИ НАРОДИ КАТО ТЪИ НАРЕЧЕНИТЕ УКРАИНЦИ.....ВЕЧЕ СЕ ГОВОРИ ЗА БИОЛАБОРАТОРИИ АМЕРИКАНСКИ ВЪВ БЪЛГАРИЯ.ТОВА ЗНАЧИ ЧЕ СМЕ СТРАНА ВЪВ КОНФЛИКТА ,ПРОТИВ РУСИЯ И НАРОДА СИ БЪЛГАРСКИ...
Miko

2022.05.09 | 16:15

8
Бай Иван е да ти го сложи кой те хване

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини