Хиляди екозащитници скандираха "Мафия" пред парламента (снимки+видео)

  • 20 юни 2012 18:58

  • 4733
  • 17
Хиляди екозащитници скандираха "Мафия" пред парламента (снимки+видео)
© Булфото

Стотици протестиращи от коалиция "За да остане природа в България" се събраха пред НДК за шествие, насочено срещу промените в Закона за горите.

Повечето от протестиращите са млади хора, като много от тях са дошли с малки деца. Някои от хората носят ски и сноубордове. Има няколко граждани с превръзки на устата. Много от хората носят български знамена и плакати, на които пише "Лобистите – вън от България", "Кметове – колко ви платиха", "Стига мутроби". Простиращите скандират "Долу Цеко", "Искаме си природата". Има засилено полицейско присъствие, но шествието протича спокойно.

Шествието трябваше да започне в 18.30 ч., но тръгна към 19.15 ч. Броят на протестиращите достигна до над 3000 души по пътя към Народното събрание. Екозащитниците преминаха по бул. "Витоша", покрай президентството, продължиха по бул. 'Цар Освободител" и пристигнаха пред сградата на парламента към 20.30 ч. По пътя един от организаторите на протеста - адвокат Свилен Овчаров, се обърна се обърна към хората с думите: "Скиори, носите ли си ските? А имате ли къде да ги карате?". "Шефът не дава", провикна се в отговор един от участниците в протеста.  "Той иска да караме на жълт сняг", извика друг от участниците. "Спряха ни лифтовете, за да ни изнудват. Какво мислите за това?", попита през мегафона Свилен Овчаров. " У-у-у, мафия. Долу Цеко от Алеко", отвърна множеството.

Пред парламента Тома Белев от природозащитната организация „Зелени Балкани“ обяви пред участниците в шествието: "Утре от 14.00 часа се надяваме Комисията по земеделието и горите в Народното събрание да подкрепи ветото на президента. Нямаше да има това вето, ако не бяхте излезли". Той отбеляза, че Народното събрание трябва да изразява мнението на гражданите. "Днес беше повдигнат въпрос, който не беше обсъждан досега – публична държавна собственост, която е защитена, да могат да строят частни фирми", добави той. Андрей Ралев от "Сдружение за Витоша" каза: "Не може управляващите да събират контрапротест. Това, което решихме, е, че не може трима души, които са поканени в Министерството на земеделието и храните, да представляват всички нас". Според Ралев дискусията трябва да е много по-широка и може да стане чрез интернет.

Организаторите отбелязаха, че днес им е било обещано Законът за горите да бъде качен на сайта на НС, за да може всеки да се запознае с него. Протестиращите скандираха "Мафия" и "Витоша". Малко след 21.00 ч. екозащитниците започнаха да се разотиват.

Припомняме, че по-рано днес на това място имаше митинг и на поддръжниците на промените в Закона за горите.

Шествието на екозащитниците се проведе с разрешение от общината.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4733 17

Коментари 17

Добави коментар
Тони каза

2012.06.21 | 16:52

17
Двата милиционерски престъпника Борисов – Цветанов обсебили държавата за нуждите на личните си интереси, и тежки психични отклонения към гнусната черна страна на злото в тях, като резултат на извратеното им криминално мутиране,отново и отново доказаха своята принадлежност към престъпната Държавна Сигурност, политическата мафия от криминални парвенюта и престъпници олигарси, които ги създадоха. Не е имало ПРОТЕСТ или опит за такъв, до сега, който тези нови стари ГЕРБ еро Цветаново Борисовски ИЗВЕРГИ на обществото да не са съсипали или изопачили за криминалните си интереси. ( Фашизъм и диктатура завоалирани зад измамническа пропаганда за „демокрация”) Използвайки всичкият ресурс на МВР превърнали го в своя лична милиционерска бащиния, както и целият ресурс на Държавна Сигурност, оперативните и репресивните и структури, като прибавим към това и добре платените насиращи се от слагачество, подмазване и подлизурство милиционерско чиновнически орди пълзящи пред своите престъпни главатари…картинката съвсем се избистря.. Заблуждавайки протестиращите и обществото Борисовско Цветановските престъпници и техните съучастници просто прокарват мафиотските интереси от които и те самите се облагодетелствуват. Милиционерският криминален путьо марионетка Плевнелиев подставен с измами и два милиона лева за измамническа пропаганда откраднати от народа,с така нареченото „вето” на закона…просто се опита да ЯХНЕ ПРОТЕСТА и протестиращите, докато милиционерската глутница ГЕРБ печели време и ги атакува със своите ПРОВОКАТОРИ като контра митинг. КАКВО КАТО ГОРИТЕ ОСТАВАТ ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ ? Както манипулативно афишират! ТА НАЛИ ОТ ДАЛАВЕРИТЕ С ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ, до вчерашните утайки на обществото, днес станаха олигарси и милионери,а селяндурите, които до вчера викаха на магарето и каруцата ТАТКО, ТАТО и ТАТЕНЦЕ, и серяха в дворни мръсни нужници, сега се пъчат като гнусни олигофрени и се самозванат като „елит” и „аристокрация”
Мафия

2012.06.21 | 15:37

16
Мафията,чече 3г. не е на власт бе хора.Помните ли когато искахте оставка на мафията как ви биха пред парламента,като мече У ДОВАР..........И когато пак еколози са искали да се спре незаконното строителство по морето как са ги заплашвали със пистолети/////

2012.06.21 | 15:36

15
Дрисльо, някой от нас бяха и тогава на протест, бяха и сега. И видяха и този път полицията колко ни "пазеше" и колко ни "газеше", особено първия ден! По-скоро мафията ОТ ТРИ ГОДИНИ има пълно еднопартийно мнозинство

2012.06.21 | 15:36

14
МАФИЯ! МАФИЯ! МАФИЯ! ДОЛУ ПАРЛАМЕНТА! ДОЛУ БТВ!
ei

2012.06.21 | 10:31

6
Ей за това Швейцария и другите дуржави ще са милиони години пред нас защото могат да вадят пари от планините си а не като България като се каже че искат да се инвестира в планината и всички излизат да викат.Аве псевдо еколози къде сте когато се запали гората седите си в къщети си и гледате как гори гората защо не излезете да помгнете на хората който се опитват да загъсят пожара ама сте много отворени когато сте на площада,и какво правят тия екозащитници за Българската планина защо не отидете и да вдигнете простести в някой циганска махала нали и те секът дърва безаконно.Явно някой много яко ви промива мозъците ама така е България никога няма да се оправи докато има такива като вас...

2012.06.21 | 15:36

13
Я ми кажи някога ходил ли си в Швейцария? Защото аз съм ходил! Ходил съм и във Франция, Германия, Австрия, Италия и Русия на ски курорти. Такъв кретенизъм като в България никъде го няма! Никъде никой не се опитва да прави курорти тип Слънчев бряг. А разни пишман-олигарси и свитите им от импотентни викачи се опитват да съсипят не само природата, но и бъдещето на туризма в България. Хора, разберете, тея бетонии мастодонти привличат само 18-20 годишните накромани от Запад, които идват тук само да се напият и да опикаят всичко де що видят. Истинската печалба от туризъм идва точно от тези, които искат да видят ПРИРОДА, а не жилищен квартал!
ВЪЗМУТЕНИЯТ НАРОД

2012.06.21 | 10:31

5
А на теб колко ти платиха олигарсите на Боко !

2012.06.21 | 10:19

1
Ние и цяла България да застроим във писти пак няма да стигнем нивото на Швейцария. А там хората няма да позволят да падне едно дърво по време на строежа.За тях природата е много по ценна от няколко тона бетон. Първо си променете мисленето и манталитета пък тогава стройте писти и лифтове. Сигурен съм,че повечето ги интересува да намажат някой лев, не да опазят природата. Но нищо съсипете я и после чакайте да дойдат туристи.
Аз

2012.06.21 | 12:45

12
На всички е ясно, че на протестиращите срещу ветото на Закона за горите им е платено по един или друг начин. Въпроса ми е "Колко и кой плати на организаторите на протеста срещу самия закон?" Защото, както е известно, разузнаванията на съседните държави обикновено "спонсорират" еклогичните организации. Както беше прието да се казва преди не много време, по данни от чуждото разузнаване, организаторите на протестите срещу Джерман-Скакавица /не знам дали помните тези протести, но аз ги помня/ са ходили на по няколко екскурзии в Турция, защото е нямало къде другаде да похарчат турските лири, с които им е било платено за да организират въпросните протести.

2012.06.21 | 12:44

11
Тъпи природозащитници, пожелавам им на всичките до един и на майките с децата дето са там да останат без работа и да умрат от глад, сега си имат работа явно и не ги интересува, ама да ги хване безработица да нямат какво да ядат и да не могат да си намерят 2-ра работа тогава да ги видя. От глад да умрат.

2012.06.21 | 10:35

10
Ауууууууууууу тея комунета вече са пълен туш........Искаха вето получиха го сега било жалко хахахах еййй хора вървете се лекувайте
....

2012.06.21 | 10:32

9
като гледах стрийминга online са към 5 хиляди
ВИТОША НА СОФИЯНЦИ-ГЕРБ ЗАСРАМЕТЕ СЕ

2012.06.21 | 10:31

8
Цветелина ,Боко иЦеко трябва да се охарча много за контра протест не че не са дали пари на протестиращите през деня даже бяха изкарали 2 трака Боко скоро ще изкара танкове срещу своя народ само и само да защити интересите на любимата си Ц Бориславова !
мда

2012.06.21 | 10:31

7
Леле,сега гледах репортаж за протеста на селяните по Нова ТВ : Един ясно си каза,че са му платили,две чистачки от кметството казаха,че кмета ги е докарал с автобуси,но не можаха да обяснят за какво протестират,а всички други бягаха при вида на камерата и микрофона !!! Е на това аз викам ПЛАТЕН ПРОТЕСТ !!! Евала селяци,евала !!!
....

2012.06.21 | 10:30

4
хах ми по твойта логика дай да застроим планините на макс както при курортите да изсечем де има гора и да чакаме туризъм ..ама на то трябва да има пропорция още колко ски писти ?! Те за това идват туристите тук при нас щоот за разлика от в тяхните страни гора няма като тук,красота и чист въздух в планините

Добави коментар

Водещи новини