Депутат: Хората умират, нахапани от помияри, така както умират на мисии

  • 20 юни 2012 09:37

  • 1001
  • 1
Депутат: Хората умират, нахапани от помияри, така както умират на мисии
©

Депутатите отхвърлиха предложението на ПГ на Коалиция за България - Народното събрание да възложи на Сметната палата да извърши одит за 2006 г. – 2011 г. на общинско предприятие „Екоравновесие”, за да се види законосъобразността и ефективността на изразходваните средства.

Анна Янева от Коалиция за България припомни някои от случаите на хора, нахапани от глутници бездомни кучета, както двата случая от тази година на починали, вследствие на нахапване от кучета. Тя подчерта необходимостта от този одит.

„Зачестиха критиките на софиянци към дейността на „Екоравновесие” – корупция, неизпълнение на основни задачи, свързани с бездомните кучета”, каза Янева.

"Свидетели сме и на увеличаване на заболяванията от кучешка тения, чийто основен носител са безстопанствените кучета", допълни още Янева.

Независимият народен представител Георги Терзийски заяви, че най-големият проблем на Столична община са бездомните кучета и това го е признала и кметът Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

„Умират хора така, както умират на мисии. Умират в мирно време, разкъсани от животни в столицата на страна в Европейския съюз. Някой трябва да отговаря и ако това Народно събрание, кметът не поеме отговорността, значи трябва да дойде министър-председателят”, каза Терзийски.

Деница Гаджева от ПГ на „Атака” се обърна към колегите си от ГЕРБ: „Желаете да укриете своя министър Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на, който е оглавявал „Екоравновесие”.


Колегата й Павел Шопов  заяви, че промените, които предлагат управляващите, са кратки и са панацея за решаването на проблема с бездомните кучета.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1001 1

Коментари 1

Добави коментар

2012.06.20 | 11:25

1
ГРОБари,къде е декларираната от вас..."ПРОЗРАЧНОСТ"..???? Защо се дърпате ??? Един одит би потвърдил ,че сте "кристално чисти"....

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини