Дянков за неизплатените помощи в Перник: Проблем с парите нямаме

  • 19 юни 2012 13:24

  • 403
  • 0
Дянков за неизплатените помощи в Перник: Проблем с парите нямаме
© Булфото

"До момента държавата е предоставила над 1,5 милиона лева за пострадалите в Перник. Проблемът не са парите, тъй като ние сме дали отворена карта на Социалното министерство да плаща на всички 11 500 заявки", .заяви пред журналисти министърът на финансите Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи.

„Всички тези заявки трябва да се проверят от Агенцията за социално подпомагане, досега са проверили около 6000 и остават още. За всички, които досега са проверили, и са установили, че имат валиден иск, сме изплатили”, обясни той.
„Вече са минали около 6000 молби, от които 4500 са изплатени и ще продължаваме да даваме, докато се свършат всички заявки. Проблемът не е бюджетен, ние ще платим колкото заявки се направят, а по-скоро е в капацитета на агенцията - да направи съответните проверки, за да няма случаи в един апартамент 6 – 7 души да кажат отделно, че искат по 325 лв., което няма как да стане по закон”, допълни той.

Общата сума, която се очаква да бъде изплатена, е около 3 милиона лева.

Последвайте канала на

Десислава Станева
403 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини