"Берета Трейдинг" се готви да подновява работа край "Петолъчката"

  • 18 юни 2012 20:39

  • 987
  • 1
"Берета Трейдинг" се готви да подновява работа край "Петолъчката"
© Булфото

Собственикът на "Берета трейдинг" Десислав Делев обяви днес плановете си в най-кратки срокове базата край "Петолъчката", в която имаше серия от взривове, убили трима души на 5 юни, да възобнови работи.

Това е станало днес на среща с работещите в складовете, предаде "Фокус". "Нашите планови намерения са сега да възстановим базата. За почистването сме поканили чужда фирма, която през юли ще работи на терена. Тя има опита от подобно разчистване в Албания, Афганистан, Ирак и др.", казал Делев. Той пояснил, че дори и да бъде повдигнато обвинение срещу него, това не променя плановете на компанията. "Казусът е труден, болезнен, отчитаме, че обществото е настроено, но животът трябва да продължи", пояснил Десислав Делев. Той е добавил, че освен задължителните здравни застраховки фирмата е направила и по една допълнителна на всеки от работниците. Семействата на загиналите ще бъдат допълнително подпомогнати и от страна на фирмата, за което вече е издадена заповед.
 
"Берета трейдинг" е в очакване на писмено разрешение от компетентните органи за достъп до складовете. Тогава ще започне и приложение на планираните последващи действия, свързани с възстановяване на административната сграда и КПП-то, за да има възможност и за настаняване на чуждестранните екипи по почистването.
 
Според Делев подлежат на възстановяване цехове две и три, тъй като там няма боеприпаси. Той подчерта, че никой от работниците няма да бъде принуждаван насила да остане на работа.
 
В отговор на въпрос може ли договорите от временни да се променят на постоянни, Делев не е дал категоричен отговор. "Трябва да имаме дългосрочна визия. В момента сме в ситуация на зависимост, а това не ни дава право да допускаме грешки. Всички решения се премислят обстойно. Това, което мога да гарантирам е, че като компания финансово ще издържим. За всички ни е тежко, особено за момчетата, които загинаха, но трябва да продължим напред", казал Десислав Делев.
 
От думите му станало ясно, че "Берета трейдинг" смята да започне военно производство, тъй като утилизацията е временна дейност. Делев се надява компанията му да започне производство на нови системи оръжие, нови калибри, които да се използват в превъоръжаването на българската армия.
 
Любопитна подробност е, че "Берета трейдинг" е вносител на 25-те брониранит коли "Пустинна котка", част от които бяха използвани при огледите в района на взривилата се база.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
987 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
СКОРО ЩЕ ВИ НАТИРИМ С ПО ЕДНА ТОЯГА

2012.06.19 | 00:50

1
Това са НАГЛИТЕ които създаде новият световен ред - Цв ЦВЕТАНОВ ги търси под дърво и камък те взели та се скрили под неговия чадър !!!

Добави коментар

Водещи новини