Ивайло Калфин: Всички биха загубили от военен конфликт Русия – Украйна

  • 21 февруари 2022 09:05

  • 329
  • 8
Ивайло Калфин: Всички  биха загубили от военен конфликт Русия – Украйна
© Bulphoto/архив

„Всички страни биха загубили от мащабен военен конфликт Русия – Украйна“, смята Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска.

По думите му така Русия ще загуби пазарите си в Европа и ще спечели НАТО на границите си, защото Украйна ще бъде приета много бързо в Алианса. „Ембаргото над Русия може да донесе много тежки икономически щети“, допълни Калфин.

„Аз не очаквам директна инвазия в Русия, този конфликт сигурно ще се затвори в източните провинции. На този етап ползите на Русия от война са много по-малки от загубите“, заяви пред бТВ Калфин.

Една от санкциите може да бъде загуба на газовия пазар в Европа, което ще бъде много тежък икономически удар. При налагане на подобни санкции Европа ще бъде принудена да търси други доставки на газ. Друга евентуална санкция би била изключване на Русия от платежните системи.

„Аз не очаквам широкомащабна война. Не виждам интереса, силите и как може да се случи. Застрашени са двете провинции и не вярвам, че ще има по-широки действия“, допълни още Калфин.

Бившият посланик на Украйна в България: Украйна се готви за най-лошото

Последвайте канала на

Десислава Станева
329 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Хф

2022.02.21 | 10:14

8
Голям умник и стратег. Абе тоя няма две кокошки за бизнес но прави коментари. Смешник и комуняга.

2022.02.21 | 09:32

1
Това, което правят Америка и Англия е да подстрекават всички държави срещу Русия, най-вече Украйна в тази братоубийствена война чрез медийна пропаганда така, че да не излязат те виновни за това…, докато реално войските на НАТО са изтеглени в страните извън бившия соцлагер, за да се пазят и от тях, ако някоя от бившите социалистически страни се обърне срещу тях в хода на войната. …. За това финансират терористични групи за разпалване на този конфликт в Донецк и Логанск както го направиха в Сирия …Така ако стане война бомбите няма да падат в Америка и Англия и там ще се строи докато в Източна Европа ще се руши. След това ще дават кредити на държавите в Европа за възстановяване след войната за 70-80г. докато се повтори същия сценарии с вашите внуци и правнуци. Това което може да направят руснаците е да въвличат пряко Америка и Англия в този конфликт, така че да падат бомби и там, за да търпят и те материални щети от войната, която подклаждат.

2022.02.21 | 09:56

7
До долните платени кра.вари! Няма по мр.ъсно семе от англоезичното! Русия никога не е извивала ръцете на Европа със газта докато нейните некадърни лидери са готови да лижат американски за.дници дори с цената на упадъка на собственните си държави!Какво стана със Садам,Иран,Кадафи къде емигрираха техните народи и къде се оттекоха националните им ресурси!Халал да са ви центовете дето ви плащат със тях да си купите 2 метра въже и сапун като ви хвърлят на боклука!

2022.02.21 | 09:40

4
Каква работа има Русия в Украйна? Скоро ще ядат томаховките.

2022.02.21 | 09:36

2
Днес мноoо рано си полyчил опopните тoчки. Да не са oбещали по дeсет pyбли пpeмия тaя ceдмица?

2022.02.21 | 09:47

6
Хамериканците ще спечелят нов газов пазар във Европа,само глупците мислят,че военните конфликти са на база национализъм,то те и воюват де!Всичко е пари!

2022.02.21 | 09:38

3
Невисокия самодържец на алкашия печели - външен 'враг' за да има виновни за нищетата, корупцията и разрухата в подопечната му империя.

2022.02.21 | 09:42

5
Историята учи - един друг самодържец с мустаци - Джугашвили, е изпращал милиони от населението си в лагери, а те са му били благодарни, че ги е спасил от чуждия враг. Макар те да са платили с животите си некадърността му да предотврати цялата ужасия и още си спомнят колко добре са живели с празните магазини, докато други са имали каквото си помислят.

Добави коментар

Водещи новини