Теодора Генчовска за ферибота край Корфу: 11 души са в неизвестност, 7 от тях са българи

  • 20 февруари 2022 17:24

  • 2469
  • 4
Теодора Генчовска за ферибота край Корфу: 11 души са в неизвестност, 7 от тях са българи
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

11 души са в неизвестност, 7 от тях са българи каза външният министър Теодора Генчовска по Би Ти Ви  по повод пожара на борда на ферибота край гръцкия остров Корфу.

"Един етаж от ферибота е незасегнат, където може да има още хора", каза още тя.

"Голяма част от българите са се прибрали у нас, други се очакват, а част от тях са отпътували за Италия", добави министърът. "Интубираният българин вече е в стабилно състояние", посочи още Генчовска.

Сигнал от оцелял на фериботa край гръцкия остров Корфу

По отношение на кризата във и около Украйна министърът заяви: Ние сме готови да реагираме при всякакво развитие на събитията. Възможността за диалог обаче остава.

"Само шестима българи от около 80-те българи са поискали да се евакуират", допълни Генчовска.

На въпрос на водещия на предаването "120 минути" Светослав Иванов дали желае да посети Москва за преговори с Русия тя отговори положително. Генчовска по-рано в ефира на Би Ти Ви спомена, че тя и нейни колеги от ЕС и НАТО планират посещение в Киев

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2469 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Lissa

2022.02.21 | 01:43

4
Красиви момичета ви очакват на -- Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

2022.02.20 | 20:59

3
Днешното правителство- комунисти дойдоха на власт с ЛЪЖА и благодарение на финансовата подкрепа на мафиоти избягали от закона в държавата! Румен Радев про руски настроен избран с манипулации с машинен вот загуби комисионна от сделката Грипен...яхна протеста 2021 организиран от криминалния контингент...Кирил Петков син на окръжен на БКП изнесъл в Канадска банка през Австрия близо 160 млн долара в началото на 90те..Асен Василев фалира фирма в Великобритания....Корнелия Нинова...опитна в източването на фирми в началото на 90те ...всичко започна преди 2-3 години когато Българското правосъдие подгони Цв.Василев и Васил Божков ..закрилниците и финансови магнати, които подпомагат БСП през годините ....и започнаха с компромати и откровени ЛЪЖИ ...снимки ....вили в чужбина и се стигна до канибализъм ....сега стана ли ви ясно уважаеми кой Ви управлява в момента ....МАФИЯТА !!!!!

2022.02.20 | 20:32

2
Сервиторка Катя-Калгон , Шумен-Варна : инвестинионните граждани миришат на фекали

2022.02.20 | 18:39

1
майКа СИ ТЪРСяТ ТАМ. ДА бИ миРНО СЕдЯлО , не Би ЧУДо ВиДЯлО

Добави коментар

Водещи новини