С панихида и хвърляне на венци в реката бе отбелязана 10-годишнината от наводнението в село Бисер

  • 06 февруари 2022 13:58

  • 903
  • 1
С панихида и хвърляне на венци в реката бе отбелязана 10-годишнината от наводнението в село Бисер
© bulphoto

Със заупокойна молитва и хвърляне на венци и цветя в реката днес в харманлийското село Бисер отбелязаха 10-годишнината от наводнението, при което загинаха шестима души от селото.

Денят започна с панихида, която отец Живко отслужи в местния храм "Св.св. Кирил и Методий". Традиционно, след това, близки на пострадалите и хора от селото хвърлиха венци и цветя в р. Бисерска от моста над реката.

Съдът не даде ход на делото за наводнението в село Бисер

Областният управител Катя Панева, кметът на община Харманли Мария Киркова и депутатът Георги Станков присъстваха на възпоминанието.

"Тази трагедия не може да бъде забравена, но животът продължава. Хората са вече по-спокойни, повечето от щетите са възстановени, а потърпевшите - обезщетени", каза пред БТА кметът на населеното място Валентин Найденов.

На никого не пожелавам това, което са изпитали тогава хората в село Бисер. Нека нищо подобно да не се случва никога и никъде, заяви общинският кмет Киркова.

До станалото преди 10 години се стигна при скъсването на стената на яз. "Иваново", след което близо триметрова, висока вълна заля селото. Удавените бяха шестима, а 56 дома и стотици стопански постройки бяха разрушени. В Харманлийския районен съд продължава наказателното дело за потопа, в което подсъдима е тогавашният областен управител Ирена Узунова. Следващото заседание е на 28 февруари.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
903 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Киро

2022.02.06 | 15:13

1
10години и няма виновен..........

Добави коментар

Водещи новини