Започва делото за потопа в село Бисер

27 януари 2021 11:08

Започва делото за потопа в село Бисер
© Булфото (архив)
374 0

В Районния съд в Харманли в петък, 29 януари, с разпоредително заседание започва делото за наводнението в харманлийското село Бисер на 6 февруари 2012 година, при което загинаха 8 души, съобщиха от Съдебната палата в Хасково. Подсъдима е бившият областен управител на Хасково Ирена Узунова, а обвинението е на Районна прокуратура - Пловдив.

Според обвинителния акт, като длъжностно лице Узунова не е изпълнила задълженията си за планиране на защита при бедствия, организиране разработването на областен план за защита при бедствия, съвместно с централната и местната власт. Вменява ѝ се още, че не е организирала и контролирала изпълнението на превантивни мерки за недопускане или намаляване на последиците от бедствия, не е осъществила необходимата организация и техническа експлоатация на язовир, не е осъществила поддръжка и ремонтно-възстановителни дейности на хидротехническото съоръжение.

Има ли повод за тревога в Хасковско след пороя?

Наводнението се случи на 6 февруари 2012 година, когато се скъса стената на язовир "Иваново" и висока вълна заля селото като причини освен човешките жертви и разрушения на десетки жилищни и стопански имоти.

Novini.bg
374 0

Свързани новини

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини