Шеф Токев уцели вратата на затвора, но хитри убийци на пътя умело я заобикалят!

  • 20 януари 2022 15:19

  • 12111
  • 0
Шеф Токев уцели вратата на затвора, но хитри убийци на пътя умело я заобикалят!
© булфото /архив/

Различен е аршинът, с който Темида съди у нас. Разбира се, става въпрос и за различни казуси, ама хората се жалват масово от горичивината, която им остава, съпоставяйки подобни несправедливости. Защото, нали все пак целите на законите и правосъдието изобщо, би следвало да са в полза и защита на справедливостта и човека!?

От вчера социалните мрежи се нажежеват по повод на огласената присъда на шеф Андре Токев, който е осъден ефективно да лежи 8 месеца зад решетките.

Не оправдавам в никакъв случай поведението му и това, че през ноември м.г. бе заловен да кара пиян автомобила си. При това не за пръв път – и преди бил имал подобна проява и все още в изпитателен срок пак седнал упоен зад волана.

Дума да няма - Андре Токев е виновен.Очевидно и той самият трезво осъзнава какво е сторил и затова мълчаливо прие присъдата си, без да нахалства и да се оправдава. Дори ще си позволя да предложа – що не пробва да се откаже от шофирането занапред, независимо, че му отнемат книжката за 1,5 година. Явно това не е за него и не е добре да рискува занапред както останалите, така и себе си.

Иначе признавам, че сред т.нар.”шефове в готварството”, публично известни, той ми е най-симпатичен, защото е сдържан, интелигентен  и правеше най-интересното тв готварско предаване. Но...каквото човек сам си причини и най-големият му враг не може.

Всеки трябва да си носи последствията от направените грешки. Ама дали наистина е така?

Примерно всички се питаме защо без присъда все още е убиецът на журналиста Милен Цветков Кристиян Николов?

Също така, въпреки че мина много време, ама хората още помнят, че шампионът по фигурно пързаляне Максим Ставийски, който пиян уби един човек на пътя и осакати за цял живот друг, получи само условна присъда?

Не трябва ли и за обществено известните хора като кмета на Пазарджик Тодор Попов, който бе заловен да шофира пиян месец преди Токев, отговорностите и наказанията да са по-големи? И т.н. и т.н..

Да, изброените казуси тук са различни.

Еднакво обаче е общото чувство за несправедливост на наложените наказания на виновните. А това създава чувство на подозрителност и недоверие в правораздавателната система и прилагането на законите. Които по признания и на чужди експерти, никак не са лоши, но не се прилагат еднакво и принципно за всички. Сигурно затова се е родила шопската приказка, която в превод е:  Законът е врата в полето, през която минават само глупавите, а хитрите я заобикалят.

Нейната Промяна кога ще дойде!?

Последвайте канала на

Аделина Делийска
12111 0

Водещи новини